Klasický cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocenkorpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí. 3. Dno dortové formy vel. 24 cm. vyložíme pečícím papírem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
korpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí. 3. Dno dortové formy vel. 24 cm. vyložíme pečícím papírem…
korpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí. 3. Dno dortové formy vel. 24 cm. vyložíme pečícím papírem…
Nejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
Polohrubou mouku prosejeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku a na její okraje nastrouháme na slzičkovém struhadle ztuhlý tuk a lehce jej s moukou…
1. Švestky, cukr, hřebíček a vodu povařit 10 min nebo až se vyvaří větší část tekutiny. Vybrat hřebíčky a nechat vychladnout. Rozmixovat tyčákem. 2. Smetanu vyšlehat do…
Bábovka patří mezi naše nejoblíbenější moučníky. Podle hrnkových receptů je pečení bábovky snadné, stačí smíchat suroviny na těsto, nalít směs do formy a upéct.
Doma pečený moučník patří neodmyslitelně k víkendovému odpoledni. Příprava kynutého těsta v domácí pekárně je téměř bez práce, po vykynutí stačí rozválet, potřít náplní…
Doma pečený moučník patří neodmyslitelně k víkendovému odpoledni. Příprava kynutého těsta v domácí pekárně je téměř bez práce, po vykynutí stačí rozválet, potřít náplní…
Tato vláčná cuketová buchta je tak jednoduchá, že ji zvládne upéct každý. Všechny suroviny stačí jen smíchat v míse a nalít na plech. Upečená je za půl hodiny a vy tak…
Nadýchané a voňavé koblížky k masopustu neodmyslitelně patří. Příprava je sice náročnější, ale výsledek stojí za to. Lehoučké koblihy plněné marmeládou můžeme potřít…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Jednoduchý nedělní moučník, který přináší do domácnosti příjemnou vůni a neodolatelnou chuť. Jemná nadýchaná struktura, je výsledkem pomalého kynutí. Kynutá bábovka s…
Spojení jemného lineckého těsta a voňavé jablečné náplně dává vzniknout dezertu, který potěší v každém ročním období. Jablečné linecké řezy jsou ideální ke kávě, na…
Hledáte recept na šťavnatý, lehce kyselý, ale přitom velmi chutný moučník? Tento makovec je přesně tím, co potřebujete. Cuketa krásně zvláční těsto, mák mu dodá křupavý…
Pokud patříte mezi milovníky máku, tento moučník si zajisté najde své pravidelné místo ve vašem repertoáru. Maková buchta s krásně vonícím vanilkovým krémem a ořechovou…
Nadýchané lívanečky s voňavým švestkovým rozvarem jsou jako stvořené pro slavnostní snídani. Zkaramelizované švestky s rumem, kořením a povidly tvoří voňavý přeliv,…
Nadýchané lívanečky s voňavým švestkovým rozvarem jsou jako stvořené pro slavnostní snídani. Zkaramelizované švestky s rumem, kořením a povidly tvoří voňavý přeliv,…
Všechny suroviny, jak jdou po sobě, dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO - hnětení a kynutí bez pečení.Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučený vál utvoříme…
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme…
Kdo by nemiloval kremrole? Křupavé trubičky plněné nadýchaným sněhovým krémem jsou perfektní na každou oslavu nebo jako dárek, když vyrážíte na návštěvu. Přípravy se…
Je dezertem pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na něčem sladkém a rychlém. Díky použití základních surovin, které má většina z nás běžně doma, ji zvládnete připravit…
Tento koláč vypadá jako malé umělecké dílo, ale nebojte se, jeho příprava není složitá. Linecké těsto potřené pudinko tvarohovým krémem a doplněné oblíbeným ovocem…
Z vykynutého těsta udělám 4 bochánky, ty rozválím na 0,5 cm a rozkrojím na 6 dílů. Vytvaruji loupáčky, nechám na plechu 45 min kynout, poté potřu vejcem a posypu mákem. …