Jablečná buchta bez vajec
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá buchta s nastrouhanými jablky a připravená bez vajec je ideální volbou pro ty, kdo hledají lehký a přitom chutný moučník. Jednoduchá příprava a příjemně vláčná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá buchta s nastrouhanými jablky a připravená bez vajec je ideální volbou pro ty, kdo hledají lehký a přitom chutný moučník. Jednoduchá příprava a příjemně vláčná…
Masové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…
Kakaová cuketová buchta s ořechy je rychle upečená, vláčná a krásně voní po skořici. Můžete improvizovat a do těsta dát rozinky, kandované ovoce, nasekanou čokoládu,…
Pokud patříte mezi milovníky ořechových dezertů, pak je Ořechová pohádka tím pravým moučníkem pro vás. Spojení vláčného ořechového korpusu, meruňkového džemu a nadýchané…
Korpus: Z bílků ušleháme sníh, šleháme dále a po částech přidáme polovinu cukru. Vyšleháme do pevné hmoty.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru do bílé pěny,…
Korpus: Z bílků ušleháme sníh, šleháme dále a po částech přidáme polovinu cukru. Vyšleháme do pevné hmoty.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru do bílé pěny,…
Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme aspoň 15 minut. Potom opatrně přimícháme mouku a nalijeme na plech vyložený papírem. Pečeme na 180°C.Papír sundáme a ještě horký piškot…
Oddělte bílky od žloutků. Dejte však pozor, aby měly pokojovou teplotu. Odvažte mandle a moučkový cukr, nasypte do robota a pomelte na jemno. Prosejte přes síto, máte…
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, olej, sůl a droždí. Všechno promícháme a vypracujeme hladké tekutější těsto, můžeme přidat mléko. Těsto necháme 30 minut odpočinout,…
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, olej, sůl a droždí. Všechno promícháme a vypracujeme hladké tekutější těsto, můžeme přidat mléko. Těsto necháme 30 minut odpočinout,…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem (dle…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem (dle…
Tento způsob pečení koblih ocení ti, kteří nemají rádi smažené pečivo. Jogurt zde zcela nahrazuje vejce a navíc způsob pečení omezuje vytékání marmelády do horkého oleje.
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…
Jednoduchý a rychlý hrníčkový recept na voňavý moučník nejen k nedělní kávě, to jsou Margot řezy. Oblíbená rumová tyčinka Margot dodá těstu úžasné aroma a díky…
Pláty listového těsta plněné marmeládou a bohatou vrstvou skvělé pudinkové náplně - to je jednoduchý dezert, který si jistě oblíbíte. Řezy na závěr stačí potřít…
Makové řezy s mandlovou drobenkou jsou dokonalým spojením vláčného těsta, makové náplně a křupavé mandlové vrstvy. Tento jednoduchý, ale elegantní dezert osloví…
Už i k nám z anglicky mluvících zemí proniká keltský svátek Halloween. Strašidelnými motivy se můžeme inspirovat při pečení. Malé duchy plněné ořechovou náplní ocení…
Cottage chléb je lehký, vláčný a výživný domácí chléb, který vyniká svou jemnou strukturou a příjemnou chutí díky přidanému cottage sýru. Jeho příprava je jednoduchá a…
Nejprve připravte krém. Do rendlíku dejte vejce, škrob, cukr a vanilkový extrakt. Vše promíchejte, přilijte mléko a směs začněte zahřívat. Jakmile krém zhoustne a začne…
Nejprve připravte krém. Do rendlíku dejte vejce, škrob, cukr a vanilkový extrakt. Vše promíchejte, přilijte mléko a směs začněte zahřívat. Jakmile krém zhoustne a začne…
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…