Tvarohovo-pudinkový závin s hruškami
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si uvaříme pudink a necháme vychladit.Kostku tvarohu dáme do mísy, rozklepneme do něj vejce, přidáme dle chuti cca 2PL cukru krupice a van. cukr. Vmícháme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si uvaříme pudink a necháme vychladit.Kostku tvarohu dáme do mísy, rozklepneme do něj vejce, přidáme dle chuti cca 2PL cukru krupice a van. cukr. Vmícháme do…
Vše (kromě kakaa ) velmi dobře smícháme. Do části přidáme kakao, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut na téměř 200 stupňů. Záleží na vaší troubě,…
Těsto - Na vál prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, vejce, cukry a citrónovou kůru. Vše řádně RUČNĚ vypracujeme na pevné a hladké těsto,…
Těsto - Na vál prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, vejce, cukry a citrónovou kůru. Vše řádně RUČNĚ vypracujeme na pevné a hladké těsto,…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané…
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.Do těsta nasypeme a vmícháme dle chuti ořechy nebo…
Suroviny na těsto dáme na vál a zpracujeme hladké nelepivé těsto. Rozválíme ho na velikost plechu a přeneseme na papírem na pečení vyložený plech (kdo s tím má problém,…
Ovoce necháme na cedníku okapat. Vejce dáme na váhu (se skořápkou) a tolik kolik váží, navážíme cukru i mouky.Mouku promícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Do…
Vejce vyšleháme s cukrem, zašleháme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami nakrájenými na…
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a mouku prosátou s kakaem, důkladně promícháme a naneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeným tukem. Pečeme 8…
Korpus: Do mísy vložíme žloutky, přidáme polovinu cukru a vyšleháme do tuhé pěny. Potom přidáme oba druhy mouky, kakao a olej. Ve druhé míse vyšleháme bílky se zbylým…
Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z…
Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z…
Ve vlahém mléce necháme rozpustit máslo. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, droždí, špetku soli, rum, vejce a změklé sádlo. Přidáme vlahé mléko s máslem a zaděláme…
Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochy vlažného mléka a necháme vzejít. Mezitím dáme do mísy mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rozpuštěný tuk, špetku…
Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochy vlažného mléka a necháme vzejít. Mezitím dáme do mísy mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rozpuštěný tuk, špetku…
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných…
Doporučuji nejprve přečíst a prohlédnout fotodokumentaci-zvládne to určitě každý je to napsané podrobně.Nejprve uděláme palačinky. Do větší misky rozklepneme vejce,…
Krém výrazný zejména svojí chutí, to je tento citronový. Můžeme jej použít na plnění různých moučníků, připravit jej jako náplň třeba do lineckého pečiva nebo ho…
Zmrzlinu ocení malí i velcí zejména během horkých letních dnů. Ale i na jaře můžeme zpracovat ovoce, které máme na zahradě. Z čerstvých třešní a rebarbory připravíme za…
Těsto zpracujeme dle zvyklostí či v pekárně, necháme vykynout.Rozválíme na úzký pás, který potřeme rozpuštěným máslem (jen trochu, zbytek necháme na potírání rozet)) a…
Nadýchanému moučníku z třeného těsta pokrytému vrstvou švestek posypanou mákem a korunovanému máslovou drobenkou nikdo neodolá. Příprava je poměrně jednoduchá, zvládne…
Inspirací na dokonalé moučníky a dorty není nikdy dost. V tomto receptu vám přinášíme dokonalý korpus, který je proložený smetanovo-tvarohovým krémem s oblíbenou…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Andrea, Dagmar, Karmen... Vyberte si ty nejlepší odrůdy jahod. Jak se v nich vyznat?
Bylinková mini zahrádka v obýváku: Kam umístit šalvěj a co s rozmarýnem a mátou?
Mýty a fakta: Pomáhají rostlinám mléko, kávová sedlina, skořápky či popel z cigaret? Pozor na chyby, které mohou škodit