Francouzské crème brulée
Recept ještě nebyl hodnocenCrème brulée, což v překladu do češtiny doslova znamená spálený krém, je jedním z ikonických francouzských dezertů. Krémový dezert s charakteristickou krásně křupavou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Crème brulée, což v překladu do češtiny doslova znamená spálený krém, je jedním z ikonických francouzských dezertů. Krémový dezert s charakteristickou krásně křupavou…
Víkend si prostě žádá nějaký chutný a rychlý moučník. Takovým je i tento kakaový řez. Korpus je nadýchaný, jemný a doplňuje jej vyšlehaný krém z tvarohu a zakysané…
Pokud patříte mezi milovníky pečeného čaje, zkuste si připravit vlastní směs pečeného ovoce pro jeho přípravu. Ovoce můžete zavařit a uchovat ve spíži, takže kdykoliv…
Dýňový koláč s čokoládou je lahodný dezert, který spojuje jemnou sladkost dýně s bohatou chutí čokolády. Krémová dýňová náplň dodává koláči vláčnost a originální…
Recept na bramborovou buchtu, který je zvláštní tím, že se moučník peče na speciálním talíři v mikrovlnce. Péct ale můžete stejně tak v troubě. V moučníku krásně…
Při dušení červeného zelí je potřeba trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Chuťově si nezadá se zelím z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A…
Variace oblíbené buchty na plech, kterou známe pod názvem „prošívaná deka”, lze připravit i s použitím sezonních mnohotvárných dýní. Ať již použijete hokaido, nebo…
Nevíte, jaký nový druh cukroví připravit na vánoční tabuli? Výborná kolečka, provoněná citrónem, slepená punčovou hmotou s ořechy a pikantní marmeládou, v čokoládové…
Tento jednoduchý a osvěžující dort připravíme z nadýchaného piškotového korpusu, který potřeme lehkým krémem ze šlehačky a zakysané smetany a poklademe jahodami. Místo…
Křehké řezy z listového těsta s pudinkovou náplní a čerstvými meruňkami jsou skvělou sladkou tečkou za nedělním obědem. Jejich příprava není nijak zdlouhavá, a tak si…
Voňavý, nadýchaný a plný šťavnatého ovoce – takový je klasický ovocný koláč se žmolenkou. Díky jednoduchému těstu a variabilní náplni ho snadno připravíte z jakéhokoliv…
Lehké knedlíčky z tvarohovo-strouhankového těsta, které nelepí a dobře se s ním pracuje, stačí jednoduše vytvarovat a krátce povařit. Ovocná omáčka z borůvek a jahod…
Bublanina s ovocem je stálicí mezi moučníky na našich stolech. Nadýchané těsto nese na sobě libovolné ovoce. V tomto případě jsou to vypeckované třešně, které jsou navíc…
Drobné dortíky z rychle upečeného těsta naplníme máslovým krémem ochuceným rumem a kakaem. Povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a ledovými kaštany tak, aby vznikl…
Letní koláč, který zvládnou připravit i začátečníci, a navíc zcela bez vážení. Přesně takový je drobenkový koláč s meruňkami - rychlý, vláčný a plný ovoce. Skvělý ke…
Kombinace ořechů a čokolády dodává buchtě bohatou vůni i chuť. Přitom je její příprava jednoduchá a rychlá. Těsto je lehké a nadýchané. Moučník bude skvělý jako dezert…
Vláčný a voňavý, příjemně osvěžující. Díky šťavnatému těstu a lehké polevě je ideální nejen ke kávě nebo čaji, ale i jako slavnostní dezert pro různé oslavy a posezení.…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu. Nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
K víkendovému odpoledni patří neodmyslitelně káva a moučník. Jednoduché řezy z podobného těsta jako je linecké jsou plněné krémem z uvařeného pudinku a poctivých,…
Domácí feferonková pasta je ideální volbou pro všechny milovníky pikantních chutí. Zralé feferonky proměněné na jemnou pastu dodají šmrnc nejen omáčkám, skvěle se hodí k…
Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Mramorová bábovka je nadčasová klasika, která voní domovem a vzpomínkami na dětství. Kombinace světlého a kakaového těsta vytváří nejen krásný vzor, ale i dokonalou…