Bezlepkové pečivo - rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenVůni čerstvých rohlíků milujeme snad všichni, ovšem koupit křupavé bezlepkové rohlíky není snadné. Proto si je můžete podle našeho receptu upéct sami. Je to jednoduché a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vůni čerstvých rohlíků milujeme snad všichni, ovšem koupit křupavé bezlepkové rohlíky není snadné. Proto si je můžete podle našeho receptu upéct sami. Je to jednoduché a…
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Přílohový knedlík, který můžeme jednoduše připravit i když doma zrovna schází vajíčko. Vejce bývá přítomné ve většině receptů. Ale i bez něj je knedlík nadýchaný a…
Do mísy dáme všechny suroviny, lehce zamícháme vařečkou a zpracujeme ručně těsto (cca 5 min). Těsto hned rozdělíme na 3 díly (budeme mít 3 pizzy) a rozválíme bez…
Lívanečky: vše promíchat, nechat v teple kynout cca 20 min a smažit. Já dávam kynout v létě na terasu na sluníčko, jsou za 15 min nakynuté nebo ke kamnům, máme krbová,…
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně…
Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. než zelenina změkne, tak si připravíme…
Jednoduchý hrnkový recept na domácí chléb, pokud nemáte na pomoc domácí pekárnu nebo vám připadá složitá příprava vícedenního kvásku. Semínka na posypání si může zvolit…
Pečení chleba v domácí pekárně se hodí nejen tehdy, když nemáte možnost koupit čerstvé pečivo. Dobrý toustový chléb je voňavý, chutný a hlavně bez konzervantů a…
Příprava kynutého těsta v domácí pekárně je hračka. Pouze vložíte potřebné suroviny a za chvíli máte hotovo. Máme pro vás recept na univerzální sladké kynuté těsto,…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Dozrává vám na zahrádce muchovnik alias indiánské borůvky? Nebo nějaké jiné drobné bobulovité ovoce? Připravte z něj drobenkový, rumem vonící nekynutý koláč. Příprava…
Základ tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To…
Cottage chléb je lehký, vláčný a výživný domácí chléb, který vyniká svou jemnou strukturou a příjemnou chutí díky přidanému cottage sýru. Jeho příprava je jednoduchá a…
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18…
Nekynutý drobenkový koláč je díky náplni z tvarohu a zakysané smetany vláčný a příjemně osvěžující. Vrstvu náplně poklademe ovocem podle vlastní chuti a toho, co nám…
Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min.Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Na cibulovou směs oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na větší kostičky, špek nakrájíme na menší kostičky a na pánvi…
Vzpomínáte na lahodnou vánočku jako od babičky nebo maminky? Chcete upéct stejně výbornou? Náš recept vás provede krok za krokem. Na těsto vyzrajeme tím, že ho zaděláme…
Různé limonády z květů, plodin a bylin jsou fenoménem posledních let. Na začátku léta si tak můžete připravit třeba tuhle bezovou limonádu, na kterou potřebujete…