Housky s majonézou
Recept ještě nebyl hodnocenBáječně chutnající housky k svačině nebo večeři pro rodinu upečete z těsta s přidáním majonézy. Housky jsou velice chutné, nadýchané a vláčné. Jistě si na nich…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Báječně chutnající housky k svačině nebo večeři pro rodinu upečete z těsta s přidáním majonézy. Housky jsou velice chutné, nadýchané a vláčné. Jistě si na nich…
Donuty jsou oblíbeným moučníkem v anglicky mluvících zemích. Kynuté sladké kroužky s ozdobnou polevou, bohatě sypané dalšími laskominami na povrchu, si našly mnoho…
Chleba kyne 8 - 12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Všechny ingredience smícháme…
Všechny suroviny smícháme dohromady, podle chuti lze přidat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky...Těsto zakrýt utěrkou a nechat 8-12 hodin kynout podle teploty,…
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…
Vyslovíme slovo pizza a vybaví se nám Itálie. Pizza je oblíbené, rychlé a chutné jídlo, nejčastěji jako svačinka nebo rychlá večeře. Při její přípravě doma na těsto…
V míse smícháme obě mouky se solí a droždím a s vodou zamícháme těsto. Těsto nesmí být úplně tuhé, je lepší, když zůstane lehce mazlavé, takže v případě potřeby…
Nejprve připravíme kvásek. Do misky dáme droždí (pokud chceme raději čerstvé, stačí půlka kostky) trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme lžičku…
Do pekárny dáme mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem, ne moc horké!, vejce, sůl, cukr a dáme program na dělání těsta. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před…
Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme…
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…
Z mouky, mléka, oleje a droždí vypracuje těsto jako na buchty a necháme vykynout.Po vykynutí rozválíme placku, kterou potřeme strouhaným sýrem promíchaným s vajíčkem,…
Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí. Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v…
Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. než zelenina změkne, tak si připravíme…
Do pekárny dáme nejdříve vodu, olej, ocet. Přidáme hladkou mouku, ovesné vločky a semínka, pak špaldovou a žitnou mouku. Do 1. rohu dáme cukr, do 2. rohu kmín a do 3.…
Z kynutého těsta můžete upéct obyčejné buchty, nebo třeba tenhle ořechový věnec, který chutná ještě lépe, než vypadá! Náplně můžete samozřejmě obměňovat podle své chuti.
S našimi domácími donuty si můžete vychutnat tu nejčerstvější sladkost přímo z vaší kuchyně. Doba smažení závisí na teplotě a druhu použitého oleje. Proto je nutné první…
Suroviny vložíme do pekárny v daném pořadí a pečeme na 1.základní program,velikost 2 (1000g),kůrka střední(2).
V jedné míse promícháme suché suroviny, v druhé vodu, jogurt a olej. Vše smícháme dohromady a vypracujeme pevné těsto, které dáme na několik hodin zakryté kynout…
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění…
Do pekárny dáme vodu, sůl, cukr, rozpuštěnou Hery, nebo sádlo a navrch nasypeme smíchané mouky a droždí. Nastavíme pečku na těsto, hotové si dáme na vál, ani jsem…
Smícháme mouku s droždím, solí a cukrem, zalejeme vlahým mlékem, přidáme ostatní a zpracujeme tužší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 40 min vykynout. Pak si těsto…
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Pět jídel s jarní cibulkou: Jednoduchá jarní polévka, pestrý a osvěžující tvarohový salát nebo pikantní marinovaná asijská kachna
Vyzkoušeli jsme za vás: Bramborový chleba, který kyne dva dny! Stojí ta chuť za to?
Nejlepší pagáče jsou se škvarky. Od škvarkových placek se ale liší. Víte čím?