Jogurtový chléb s dýňovým semínkem
Recept ještě nebyl hodnocenvšechny suroviny dáme do pekárny, nejdříve tekuté, pak tuhé a zapneme program Celozrnný (déle kyne i peče). Díky kvásku a jogurtu má výbornou chuť a vydrží dlouho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
všechny suroviny dáme do pekárny, nejdříve tekuté, pak tuhé a zapneme program Celozrnný (déle kyne i peče). Díky kvásku a jogurtu má výbornou chuť a vydrží dlouho…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku - dalamánek a…
V troche osladeného vlažného mlieka necháme oživiť droždie - cca 15 min.Zmiesime múku, soľ, cukor, vychladnuté topené maslo, kvások a zvyšok vlažného mlieka, vypracujeme…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout.Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, tuk vlahý, rozpuštěný) a použijeme program Těsto.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. Asi…
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program těsto (pekárna na 1,5 kg). Z těsta pak děláme malé kuličky (2-2,5 cm), potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem…
1. Ve středně velké míse smícháme vodu a mléko, přidáme med a droždí. Necháme cca 10 minut napěnit. 2. V míse kuchyňského robotu smícháme mouky, vločky, přidáme máslo a…
Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások.Potom zamiesime cesto s vodou so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok…
Lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí rozmícháme v trošce vlažné mouky. V míse smícháme prosetou mouku s kmínem a solí, přimícháme mléko, ocet, zbylé mléko a…
Do pekárny dáme suroviny podle předpisu a zapneme program Těsto. Hotové těsto znovu na vále propracujeme, rozdělíme asi na 8 kusů, utvoříme bagety a na plechu dáme…
Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na…
Zpracujeme kynuté těsto, pomohla mi pekárna.Vykynuté těsto rozdělíme na asi 50ti gramové kousky a utvoříme z nich kuličky, které necháme znovu vykynout.Pak každou…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté - sypké.Navrch nadrobíme droždí a pustíme program Těsto.Po vykynutí vyválíme na tloušťku 0,5cm a rádlem na pizzu nakrájíme na 0…
Do vlahého mléka s cukrem dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, kvásek a zbytek surovin.Vypracujeme hladké, nelepivé…
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosátou mouku smícháme s podmáslím, solí, sádlem a kváskem. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského…
Do pekárny dáme smetanu,mléko,sůl,cukr,rozmačkané banány,mouku a droždí.Pečeme na program KLASIK
Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, naposledy přijde droždí.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení střední.
Asi dvě hodiny před zaděláním těsta bigu vytáhneme z lednice, aby se ohřála na okolní teplotu. Přidáme všechny zbylé suroviny a vymísíme řidší těsto. Vyškrábneme ho…
Asi dvě hodiny před zaděláním těsta bigu vytáhneme z lednice, aby se ohřála na okolní teplotu. Přidáme všechny zbylé suroviny a vymísíme řidší těsto. Vyškrábneme ho…
Z Melty, vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme ostatní suroviny a dobře vymícháme těsto, které necháme nakynout.Znovu propracujeme, uděláme bochník a na plechu…
Prosátou mouku dáme do velké mísy, uděláme důlek, kam nadrobíme droždí a přilijeme trochu teplé vody (né vařící). Přikryjeme čistou utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi…