Škvarkové placky z Podřipska
Recept ještě nebyl hodnocenZadělané těsto necháme vykynout, uděláme stejně velké placičky, potřeme vajíčkem, povrch posypeme solí a dáme péci. Pečeme při 180°C 15 – 20 minut.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zadělané těsto necháme vykynout, uděláme stejně velké placičky, potřeme vajíčkem, povrch posypeme solí a dáme péci. Pečeme při 180°C 15 – 20 minut.
V míse smícháme suroviny na kvásek a v jiné míse chleba, nakrájený na kostičky, zalijeme horkou vodou. Necháme rozmočit, než kvásek nakyne. Rozmočený chleba můžeme…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.Vykynuté vytáhneme z mísy na stůl, lehce propracujeme, rozdělíme na 4…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.Vykynuté vytáhneme z mísy na stůl, lehce propracujeme, rozdělíme na 4…
Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z…
Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z…
Do mísy dáme 35 dkg mouky, do kastrůlku mléko s trochou cukru - přihřejeme a nadrobíme droždí, mléko nesmí být horké, maximálně tak, abyste v něm udrželi prst. Nedělám…
Do pekárny dáme pivo a přidáme ostatní suroviny a pekárnu zapneme na program "těsto". Vykynuté těsto rozdělíme na menší bochánky, které každý zvlášť vyválíme a uděláme…
Z vody, cukru, droždí a trochy z odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme asi 30 minut pracovat. Přidáme zbytek surovin, vypracujeme vláčné těsto (pokud je třeba,…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik). Chleba je velký, poměrně…
z droždí, trochu cukru a vlaž.mléka kvásek. Do mísy dát mouku, trohu soli ,cukr, skořici a smíchat, přidat mléko ,kvásek, tuk a vejce a vypracovat těsto . Nechat…
V míse smícháme obě mouky s cukrem a solí, přidáme nastrouhané brambory, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho vanilkovým cukrem, zalijeme…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
Do misky dáme rozdrobené droždí se špetkou soli a cukru.Přilijeme mléko, přidáme vejce a přisypeme mouku v takovém množství, aby vzniklo měkké těsto a necháme vykynout…
Přesijeme mouku do větší misky. Do mouky uděláme důlek a přidáme vlažné mléko, cukr a kvasnice. Necháme vzejít kvásek.Poté přidáme zbytek surovin do těsta, které řádně…
Polévka: Do dvoulitrového hrnce dáme vodu (cca 1 litru), na kostky nakrájené brambory, růžičkovou kapustu (vařená), drcený kmín, trochu osolíme a vaříme do změknutí…
Připravíme si kvásek z droždí, cukru a trochy teplé vody. Dáme do tepla vzejít a mezitím nasypeme do mísy mouku, přidáme nastrouhané brambory, dýni, sůl, kmín a ocet,…
V jednom kastrůlku ohřejeme máslo a ve druhém mléko na teplotu asi 40 °C (vlažné).V robotu nebo pekárně smícháme veškeré suroviny v pořadí jak jsou napsány v…
Z trochy vlažné vody, lžičky cukru a všeho droždí necháme vzejít kvásek, který pak s moukou, vejci, cukrem, solí, rozdrobeným máslem a zbytkem vody zaděláme do tužší…
Nejdříve uděláme kvásek z 3 lžic vlahého mléka, 1 lžíce moučkového cukru, droždí a 1 lžíce mouky. Ořechy nasekáme na velmi jemné kousky. Do mísy dáme změklé máslo,…
Do teplého mléka rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.V míse rozšleháme vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a olej. Pak k této směsi přidáme kvásek.Postupně…
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme droždí a necháme rozvonět. Přidáme papriku a po zamíchání vývar, nadrobený chleba, kmín, libeček a povaříme asi 5…
200 g polohrubé mouky a 200 g hladké mouky prosejeme do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme částí vlahého mléka.…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Máme rádi šopák! Jak se mix okurky, rajčat a sýru feta stal bulharským národním pokrmem?
10 nejlepších moučníků z kynutého těsta: Recepty na buchty „Honzovky“, smažené koblihy i koláčky s drobenkou
Novoroční kocovina: Tady jsou rady, jak s ní zatočit i varování, co ji jen zhorší