Mrkvové kynuté knedlíky

cathleen Kuchařka: cathleen

Přílohy 2 názory

Suroviny

250 ml vody
přibližně 460 g hrubé mouky
200 g mrkve
10 g droždí
0,5 lžičky cukru
1,5 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostky a asi 3 minuty povaříme ve vodě - ne zcela do měkka.

  2. Droždí necháme vzejít ve vodě s cukrem, pak přidáme zbytek surovin včetně mrkve a vymísíme těsto, které necháme nakynout.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dvě části a zformujeme šišky. Po jejich nakynutí (20-30 minut) je uvaříme. Vařím ve vodě, 16 minut celkem, v polovině obracím.

Poznámka

Další moje recepty najdete na stránkách www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvové kynuté knedlíky

Tématické fráze: mrkvový knedlík recept na kynuté knedlíky mrkvové kynuté těsto mrkvový knedlík recept kynuté knedlíky mrkvové knedlík knedlik s mrkvi domácí mrkvový knedlíky houskové kedlíky v domaci pekarně houskovo mrkvovy knedlíky mrkvové kedlíky