Rožky a žemle

Suroviny

1 kg hladká mouka
3 dcl voda
3 dcl mléko
1 dcl olej
40 g droždí
1 PL soli
1 KL cukru
1 vajíčko na potření
(a 0,5 dcl osolenej vody).

Postup přípravy receptu

  1. Všetko dáme do domácej pekárne na program cesto.

  2. Po vykysnutí rozdelíme na 28 častí a necháme kysnúť 15 minut, potom vytvarujeme rohlíky a žemle a necháme kysnúť (15 min) pred pečením ich potreme s rozšlahaným vajíčkom rozmiešaným s vodou a pečieme na 220°C asi 15 min.

Poznámka od kuchařky

Recept mám zo stránky Čistinkina vareška

Komentáře k receptu Rožky a žemle

Tématické fráze: domácí žemle čistinkina vareška žemle recept čistinkina vareška.s.k žemle kaisrovky domaci rožky recept na domácí žemle domaci kaisrovky kaizrovky bezlepkove zemle recept rožky kaisrovky recept kaisrovky pečivo recept na kaisrovky recepty na žemle recept na kaizrovky video recept na zemle kaisrovky z pekárny recept na rozky