Špaldovo-žitný chlebík z DP

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 5 názorů

Suroviny

180 g vody
180 g piva
2 lžičky soli
250 g špaldové mouky
170 g hladké mouky
100 g žitné chlebové mouky
1-2 lžičky kmínu
12 g droždí
100 g žitného kvásku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké.
    Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu formy.

  2. Použijeme program Základní (Klasik).
    Po upečení chleba z formy vyklepneme a dáme vychladnout na mřížku.

Poznámka

Chleba je vlahý, pružný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldovo-žitný chlebík z DP

Tématické fráze: dalamánky z dp špaldovo žitný chleb z pekárny špaldovo žitná bábovka špaldovo-žitný chlebík z pekárny spaldovo zitny chleb v pekarne

Zapomněl/a jsem heslo