Dort s gerberami
Recept ještě nebyl hodnocenPiškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Program DORT/CAKE/KOLÁČ. Asi 20 minut před koncem pečení zkontrolujeme špejlí stav. Mně se podařil malounko připálit …
Oddělíme bílek od žloutku a vyšleháme jej se špetkou soli do polotuha. Přidáme cukr a došleháme do tuha. Přihodíme žloutek, aroma a ušleháme, dáme lžíci oleje a…
Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem. Rozpůlené a vypeckované švestky pokrájíme na drobnější kousky. V míse promícháme máslo, cukr a vejce, přidáme…
Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, kakao a nescafé v prášku. Premiešame a potom po lyžiciach pridávame múku a mandľovú múčku.…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, nastrouhanou mrkev, mandle, pomerančovou kůru a vše řádně promícháme. Těsto…
Nejprve máslem vymažeme rozkládací dortovou formu o průměru 28 cm.Na křehké těsto utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, mouku, vanilkovou esenci,…
Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. …
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, nastrouhanou mrkev, mandle, pomerančovou kůru a vše řádně promícháme. Těsto…
Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka…
Ze surovin na knedlicky vytvorime kompaktni (spise ridsi) testo. Hrusky oloupeme, zbavime jadrincu a nakrajime na platky. Ve vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme…
Všechny ingredience na těsto smícháme a vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme asi 30 minut při 180 °C. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme máslo a až…
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout.Cukr a změklé…
Vsechny suroviny na krem smichame a pridame jedno nadrobno nakrajene jablko (zbavene jadrince, slupku nechame). Listove testo rozvalime na tenko a prendame do…
Nakrájené ovoce, mléko a vanilkovou esenci rozmixujte na pyré.Utřete máslo s cukrem do pěny a přidejte vejce a bílky. Prosejte mouku, smíchejte s kypřícím práškem a…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Nadrtíme čokoládu, třeba v nějakém sáčku, na malé kousky. V míse utřeme měkké máslo s cukrem a postupně přimícháme vajíčko. Mícháme až do …
Zapni troubu. Čokoládu nalámej na malé čtverečky a vlož do sáčku. Pytlík dej na destičku. Pomocí válečku čokoládu rozdrť. Dávej přitom pozor na prsty! V míse rozetři…
Suroviny na korpus rozmixujeme, pokud se bude moc drobit, přilijeme trochu vody, Natlačíme do formy.Vyšleháme tofu s vejci a sladidly. Pomalu budeme přilévat sójové…
Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím…
Nepečený jablečný dort s tvarohem a vaječným likérem je dezert, který spojuje svěží chuť jablek s krémovou jemností tvarohu a jemným dotekem likéru. Je ideální pro…
Lahodné šťavnaté cupcakes neboli minidortíčky si připravíte podle tohoto vymazleného receptu. Prolití korpusků sirupem a finální dozdobení lahodným krémem s bílou…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Velmi efektní dort složený z roládových plátů promazaných jahodovým krémem je zcela bez mouky, takže ho mohou bez obav jíst i lidé citliví na lepek. Přestože na první…