

Vařená krémová náplň
Suroviny
- Na vařenou kaši:
- 4 žloutky
- 80 g moučkového cukru
- 2 dl mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- Dále:
- 200 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru (dle chuti)
- Na dochucení:
- vanilková esence
- hnědý rum
- kávová sedlina
- mandlová tresť nebo dle vlastní chuti
- kakao
- čokoláda - hořká nebo mléčná
Postup přípravy receptu
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout.
Cukr a změklé máslo dobře vyšleháme.
Zchladlou kaši s máslovým krémem dobře promícháme v hladký krém a pokud chceme, dochutíme ho dle vlastní chuti a potřeby vanilkou, rumem...
Krém nandáme do zdobícího sáčku a použijeme na dorty, řezy, cukroví...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vařená krémová náplň
-
Tenhle krém dělám i na pařížské rohlíčky, dělám takto; svařím 12% smetanu s polohrubou moukou, vanilkovým cukrem a žloutky v hustou kaši, po vychladnutí zašlehám rum a máslo, našlehám v nadýchanou pěnu. Do krému kromě vanilkového cukru jiný cukr nedávám, protože se máčí (stříkají) ve sladké čokoládě.