Pochoutka z rybího file a zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu nakrájíme - cibuli na měsíčky, petržel a mrkev na kolečka, celer na drobné kostičky, opražíme na másle dozlatova (mrkev a petržel mám na tenká kolečka, tak ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu nakrájíme - cibuli na měsíčky, petržel a mrkev na kolečka, celer na drobné kostičky, opražíme na másle dozlatova (mrkev a petržel mám na tenká kolečka, tak ji…
Filé nakrájejte na kostičky a obalte lehce ve škrobu. Posléze přidejte do mísy ke sladkému vínu. Vývar ohřejte v pánvi. Cibuli pokrájejte na tenká kolečka přidejte do…
Na másle osmažím větší kousky kořenové zeleniny, zasypu moukou, osmažím ji a zaliji vodou. Osolím, přidám bobkový list, celý pepř a nové koření, uvařím do měkka a…
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy.Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.Z…
Šťavnaté tresčí filé zabalené v nadýchané vaječné omeletě s čerstvou pažitkou tvoří netradiční, ale dokonale vyvážené jídlo. Jemná ryba se snoubí s bylinkovým aroma a…
Lahodná bramborová polévka s rybím filé vás v chladných zimních dnech dokonale zahřeje. Je plná zeleniny a masa, ovoněná slaninou, a na závěr zjemněná smetanou. Čerstvá…
Filé necháme rozmrazit, vymačkáme vodu, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Do zapékací misky dáme olivový olej, poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky, vložíme filé…
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 1 hod odležať. Do zapekacej misy vložíme lečo zmiešané so smotanou a soľou. Filé potrieme prelisovaným cesnakom, trošku…
Do kastrolu dáme vařit vyprané fazole. Když jsou skoro měkké přidáme k nim na plátky krájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kari, cibuli, polévkové koření, mátu a…
Rýži si uvařím den dopředu- dobře se s ní pracuje a zůstane sypká, ale nemusíme. Na pánev dám trochu oleje, na něj anglickou slaninu a pokrájenou cibuli, česnekem,…
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a poté na kostičky…
Na pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Necháme ji jen zesklovatět, aby zůstala světlá a položíme na ni všechny porce rybího filé.Lehce posypeme…
Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou.Do pekáčika dáme nakrájanú fazuľku a hrášok. Jemne osolíme.Rybu potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Uložíme na zeleninu…
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme šťavou a necháme v chlade postáť 1 hodinu. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, premiešame s filé. Osolíme. Smotanu premiešame s…
Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut. Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po…
Múku a papriku zmiešame v tanieri. Filé osolíme a obalíme v múke s paprikou.Zemiaky narežeme na tenké plátky.Na širokej panvici rozohrejeme olej a na polovicu vložíme…
Porce rybího filé necháme trochu povolit, ale ne úplně rozmrazit, jen natolik, aby šly propíchnout párátkem. Osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na každou porci…
File umyjeme, osusime a nakrajime na silnejsi pruhy. Cibuli nakrajime na pulkolecka, mrkev a porek na nudlicky. Na pruhy file rozlozime kysane zeli, na nej cibuli, mrkev…
Rybí filé rozmrazíme a kostky osušíme. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a dáme na olejem vymazaný pekáček. Žampióny neloupeme, jen důkladně očistíme, opláchneme,…
Brambory uvaříme dopředu a vychladlé nakrájíme na 1 cm silné plátky. Na vymaštěný plech navrstvíme okapané zelí, poklademe osolenými a okořeněnými filety ryb, dále…
Filé dáme do vriaceho mlieka a 10 min miernym varom povaríme. Filé vyberieme a mlieko necháme vychladnúť.Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom z…
1. Salát z rybího filé - jako humrový: Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny…
1. Salát z rybího filé - jako humrový: Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na veľké štvorce.Každý štvorec v jednej polovici posypeme malým množstvom strúhanky.Na ňu dáme trocha…