 
	
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Recept ještě nebyl hodnocenUž na sklonku jara, s nástupem léta, se můžeme vydat do lesa na sběr hub. Podaří-li se vám ulovit od každého druhu něco, můžete si třeba na večeři připravit skvělou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Už na sklonku jara, s nástupem léta, se můžeme vydat do lesa na sběr hub. Podaří-li se vám ulovit od každého druhu něco, můžete si třeba na večeři připravit skvělou…
	
			 
	
Oblíbená vepřová játra na cibulce jsou v tomto receptu obohacena o hříbky a slaninu a dochucená kmínem a sladkou a uzenou paprikou. Pokrm je snadný na přípravu a…
	
			 
	
Myslivcova játra ukrývají v názvu surovinu, která udělá v pokrmu nezaměnitelnou chuť. Kombinace kuřecích jater se Starou mysliveckou, divokým kořením, paprikami a…
	
			 
	
Hřib dubový, lidově také dubák nebo pravák, je vynikající a hodně vyhledávaná houba. Skvěle se hodí pro sušení a konzervaci. Zde použijeme jak jeho sušenou verzi, tak…
	
			 
	
1. Uvaříme vodu, osolíme, přidáme kapku oleje a přidáme špagety. 2. Zatím si na pánvičce na oleji osmažíme zeleninu 1-2 minutky. 3. Do špaget nalijeme šťávu z kuřete …
	
			 
	
V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem studené vody a jíšku rozmícháme dohladka.Pak vsypeme nakrájené hříbky,…
	
			 
	
Maso vložíme do hrnce spolu s nakrájenými houbami, cibulí a kořením. Mírně podlijeme vývarem a dusíme 0,5 hodiny, aby se houby dobře uvařily.Přidáme nakrájenou jarní…
	
			 
	
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme k ní pokrájený uzený bůček, necháme trošku opéct a pustit šťávu.Poté vložíme mleté maso, oddělíme, aby se nám…
	
			 
	
V hrnci rozpálím sádlo, osmažím cibuli, přidám masové nudličky, sůl, pepř, hřiby, sladkou papriku, hladkou mouku. Restuji, poté podliji vodou nebo vývarem. Vařím doměkka…
	
			 
	
Omáčka: 1. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, přidáme hříbky, na kostky na krájené vepřové maso, sůl, pepř, kmín, nasekaný libeček a osmahneme…
	
			 
	
Celé kuře rozdělíme na čtvrtky a z obou stran osolíme. V pekáčku si rozehřejeme máslo s olejem,přidáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata,pak…
	
			 
	
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní…
	
			 
	
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
	
			 
	
Vepřové kotlety jsou libové a šťavnaté maso. Ke kotletám připravte houbovou směs s medvědím česnekem a cherry rajčátky. Vydatný pokrm, který se perfektně hodí k…
	
			 
	
Záviny sladké i slané jsou oblíbeným pokrmem. Jednoduchý slaný závin tentokrát připravíme po úspěšném sběru lesních hříbků. Směs hub podušených se slaninou a cibulí…
	
			 
	
Netradiční těstovinové jídlo najdeme v tomto receptu. K oblíbenému druhu uvařených těstovin tak stačí připravit směs hříbků. Ty dokonale doplní aroma česneku, chuť…
	
			 
	
Voňavá polévka v níž se setkává sladkost zeleniny s výraznou chutí uzeného vývaru a hub. Sytá, přitom lehká, ideální na zahřátí. Můžete si jí dát i jako plnohodnotný…
	
			 
	
Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby. Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme…
	
			 
	
	
			 
	
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme hříbky pokrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. V hrnci přivedeme k varu…
	
			 
	
Na sádle osmažíme cibuli do červena, přidáme houby, já jsem měla ještě loňské mražené, promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme a přidáme mletý pepř.Na mírném ohni…
	
			 
	
Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…
	
			 
	
Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce restujeme…
	
			 
	
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm…
	
			 
		
	
			 
		
	
			