Brandovský houbeles
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvičce necháme rozehřát 1/4 másla. Poté, co se máslo rozehřeje, počkáme až trochu zpění. Nesmíme nechat máslo připálit.Dále přidáme nakrájené a očištěné houby …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvičce necháme rozehřát 1/4 másla. Poté, co se máslo rozehřeje, počkáme až trochu zpění. Nesmíme nechat máslo připálit.Dále přidáme nakrájené a očištěné houby …
Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici ( nebo jiném alkoholu ) macerovanými brusinkami.Opepříme čerstvě drceným pepřem,…
Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a celé uvaříme ve slupce. Mladé tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno.Hříbky s cibulí vložíme na…
Omyjeme králičí stehna, prošpikujeme slaninou. Mírně osolíme a do pekáčku na dno rozprostřeme nakrájené houby a zbytek (na kostičky nakrájené) slaniny. Pokmínujeme a …
Maso opláchneme, osušíme a směrem ke kosti prořízneme kapsu. Poté naklepeme, obě vnitřní strany potřeme tatarkou, naplníme kousky Nivy a kapiemi s kapari, okraje sepneme…
Zajdeme do lesa a doneseme dva pravé hříbky, nakrájíme je na plátky a na másle podusíme.V druhé pánvi na oleji orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, nakrájená játra,…
Slaninu nakrájíme na menší proužky a v rozehřátém kastrolu osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky pokrájenou cibuli a cca 5minut restujeme. Opláchnutá…
Houby očistíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky.V misce smícháme všechny suroviny na těstíčko. Vody přidáme podle potřeby tolik, aby vzniklo těstíčko husté…
Cibuli restujeme do sklovita na rozehřátém másle s olejem. Přidáme nakrájené hříbky, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme 4lžíce vývaru a přikryté…
Na rozehřátém tuku s kmínem orestujeme lahůdkovou cibulku nakrájenou i s natí na silnější kolečka. Přidáme na drobné kostičky nakrájené brambory, nožky hříbků, osolíme,…
Další dávka hub... Menší masáky, bedly, másláky... jsem očistil, zespod mašlovačkou přejel sádlem /výpek z vepřového kolena/, naskládal na plech, na pečící papír. Shora…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme s oběma omáčkami, se zázvorem a kari a necháme uležet nejlépe do druhého dne.Lesní houby nakrájíme na větší kousky, osolíme…
Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v zeleninovém vývaru. Vedle si na kousku másla zesklovatíme cibuli, pak přidáme trochu hl. mouky a uděláme jíšku, kterou…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu.Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli. Poté přidáme hříbky, sůl, mletý pepř a dusíme asi 30 minut. Podle potřeby podlijeme…
Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, zakápneme olejem a dáme odležet. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Co se vejde…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.V hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme ji a povaříme cca 5 minut kapustičky, které jsme zbavili…
hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi půl litru červeného vína, a nechal marinovat.…
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hřiby a okořeníme. Promícháme a za občasného podlití troškou vody dusíme 20 minut. Mezitím…
Na dno kastrolu nebo ohnivzdorné mísy dáme olej, přisypeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek, rozdrobíme bujón, na to položíme po trošce soli,…
Našli jste v lese spoustu hříbků a nevíte co s úrodou? Usušte je v troubě a poté skladujte v zavařovacích sklenicích v chladné a suché místnosti. Budete si tak moci…
Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec…
1. Polovinu změklého másla utřeme se žloutkem a solí,vmícháme v mléce namočený toustový chleba ( nebo tři namočené housky ), polovinu množství hub podušených se…
Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a Solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět…
Náš národ je známý svojí oblibou k lesnímu sportu, a to k houbaření. Je-li to i váš koníček a nasbíráte dokonalé lesní hříbky, připravte je podle tohoto receptu. Stačí…