

Květák s houbami a vejci
Suroviny 4 porce
- květák
- 40 g másla (oleje)
- 1 cibule
- 200 g hřibů nebo žampiónů
- kmín
- sůl
- 4 vejce
Postup přípravy receptu
Očištěný a uvařený květák necháme odkapat. Já jsem dusila v páře.
Na másle či oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ní udusíme pokrájené houby. Přidáme posekaný květák, sůl, a kmín, osmahneme a vmícháme rozmíchaná vejce. Na talíři můžeme posypat bylinkami - pažitka, petrželka nebo jiné.
Poznámka od kuchařky
Recept je pro 4 porce, jak jsem ho dělávala pro rodinu. Já jsem si ale dělala dnes jen porci pro sebe, s jedním vejcem a květák nemám ráda hodně posekaný. Proto je na každém, jak si ho upraví. Rodinka měla raději upravený na způsob mozečku, tudíž drobně posekaný :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák s houbami a vejci
-
Příjemné zpestření květákového mozečku...
-
Recept je tak jednoduchý, že mne to nikdy nenapadlo. Musí to být dobroučké, neb houby i květák máme velmi rádi
-
Jani, bezva, udělám, udělám
-
Jani, asi mám tip na svůj oběd zítra. Díky
Jen já bez brambor
-
Krásně nafocená príma bašta
-
Mám tyhle jídla moc ráda Jani. Fajn rcp
-
vylepšený květákový mozeček
paráda, Jani
-
Jani, moc hezká rychlovka
, máš krásné fotky
-
pipre:Jani, pěkný, rychlý a letní receptík a nemohu jinak, než ti dát 2.bodíka
-
pipre: Ak splaším dnes karfiol, tak si pochutnám. V mrazničke som v rámci prieskumu včera objavila pravé vlaňajšie hríbiky...
-
Magdalenko, díky
Já myslela, že tu dávno je. Fakt je, že ho dělám už hodně let a dnes jsem hledala poprvé, zda tu není. Je to jednoduché jídlo, nenáročné na čas a přitom se pokaždé s chutí najím
-
Jani, náramne sa mi páči tvoj recept...ako vymyslený pre mňa.