Houbový burger
Recept ještě nebyl hodnocenHamburger nemusí být nutně masový. Plátek mletého masa vyměňte za dobře marinovaný houbový klobouček, potěší tak své blízké, kteří masu zrovna dvakrát neholdují. Jakou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hamburger nemusí být nutně masový. Plátek mletého masa vyměňte za dobře marinovaný houbový klobouček, potěší tak své blízké, kteří masu zrovna dvakrát neholdují. Jakou…
Náš národ je známý svojí oblibou k lesnímu sportu, a to k houbaření. Je-li to i váš koníček a nasbíráte dokonalé lesní hříbky, připravte je podle tohoto receptu. Stačí…
Pokud se vám v lese poštěstí najít krásné zdravé menší hříbky, připravte si je na grilu a určitě si pochutnáte. K ochucení postačí česnekový olivový olej a trochu koření…
Už na sklonku jara, s nástupem léta, se můžeme vydat do lesa na sběr hub. Podaří-li se vám ulovit od každého druhu něco, můžete si třeba na večeři připravit skvělou…
Netradiční teplý salát z hub a paprik na grilu zpestří vaše letní grilování a překvapí vás svou barevností. Můžete jej podávat jako předkrm či samostatné jídlo, třeba s…
Lilek s bulgurem je výživné a chutné jídlo, které kombinuje jemnou chuť pečeného lilku s křupavým a lehkým bulgurem. Tento pokrm je obohacen o čerstvé bylinky, houby a…
Pokud jste měli při sběru štěstí, připravte si z nich skvělý houbový guláš se zeleninou a zakysanou smetanou. Pokud si chcete opravdu pochutnat, připravte k němu domácí…
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní…
Kuře na slanině s cibulí a houbami je skvělou inspirací na víkendové jídlo. Jednotlivé porce masa se spolu s dalšími ingrediencemi pečou v alobalu a díky koření je pokrm…
Čerstvé lesní hříbky dodávají jídlu skvělou chuť i vůni. V tomto jídle si je vychutnáme nejen ve smetanové omáčce s vepřovým masem, ale i v lahodných houskových…
V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Čerstvé lesní hříbky dodávají jídlu skvělou chuť i vůni. V tomto jídle si je vychutnáme nejen ve smetanové omáčce s vepřovým masem, ale i v lahodných houskových…
Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během…
Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…
Tataráky můžeme dnes připravit už z různých surovin. Třeba také z hub. Ocení jej zejména ti, co maso nejí. Orestované hřiby na cibulce dochutíme kořením, worcesterem a…
Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru.…
Libové maso dušené s lesními houbami a cibulkou je poctivé jídlo, které zahřeje nejen žaludek, ale i náladu. Pomalu tažená omáčka plná chuti je ideální na podzimní dny,…
Vepřové kotlety jsou libové a šťavnaté maso. Ke kotletám připravte houbovou směs s medvědím česnekem a cherry rajčátky. Vydatný pokrm, který se perfektně hodí k…
Stačí pár čerstvých hříbků, dobrý sýr, chvilka v troubě a máte na stole voňavou pochoutku, která potěší jako předkrm i lehká večeře. Zapečené hlavičky hříbků se sýrem…
V tomto receptu na vepřové maso s nakládanými hříbky a cuketovým základem se odráží atmosféra konce léta i vůně lesa. Cuketa jídlo přirozeně zahustí, nakládané hříbky…
Tento jednoduchý recept na pečené hříbky vyniká výraznou chutí a minimem surovin. Hříbky se pečou se sádlem, slaninou, kmínem a rozmarýnem, díky čemuž získají krásně…
Klasikou české kuchyně je krásně šťavnatá sekaná. Vyzkoušejte její obměnu s čerstvými lesními hříbky. Sekaná, zabalená ve schwarzwaldské šunce, chutná skvěle jak teplá,…
Čerstvé hříbky dokonale provoní nejen les, ale také kuchyni. K těstovinám či k masu si z nich můžeme připravit lahodnou smetanovou omáčku. Je snadná, za pár chvil hotová…
Zaslouženou odměnou pro úspěšného houbaře bude jistě tato skvělá večeře. Těstoviny a jemnou omáčku z hub, šunky a smetany, dochucenou výraznou nivou, můžete zapéct v…