

Cuketové"lívanečky"s Hraškou
Suroviny 22 kusů
- Na lívanečky:
- 300 g nastrouhané cukety
- 100 g gazdovské slaniny
- 1-2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 cibule
- 2 pl lněného semínka
- 1 pl sušené bazalky
- 1/2 kl drceného kmínu
- Na těstíčko:
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 140 g sypké směsi Hraška
- 200 ml studené vody
- sádlo nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
Na drobnější kostičky pokrájenou slaninu dáme na 3 minuty orestovat na pánev, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a vše osmahneme do zlatavé barvy.
Cuketu oloupeme, rozkrojíme, nejlépe lžící odstraníme dužinu s jádry a nastrouháme ji do hlubší mísy na jemném slzičkovém struhadle.
Přidáme lněné semínko, bazalku, kmín a osmaženou směsku bez tuku (tuk necháme na pánvi na pozdější smažení) a promícháme. Dále přidáme těstíčko, které si připravíme rozmícháním Hrašky, prášku do pečiva a vody a vše důkladně znovu promícháme.
Na pánev do zbylého tuku po osmažení slaniny s cibulkou přidáme sádlo/olej, rozehřejeme a polévkovou lžící tvarujeme menší úhledné lívanečky. Po půl minutě obracečkou opatrně lívanečky ode dna pánve uvolníme (těsto se rádo ihned přichytává) a smažíme cca 2-3 minuty do zlatavé barvy.
Poté lívanečky otočíme a smažíme opět 2-3 minuty. Usmažené klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší, nebo s různě upravenou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Já jsem podávala se šťávouhttp://www.toprecepty.cz/recept/25872-pikantni-pri...jen jsem konzervovaná rajčata nahradila čerstvými a přidala jsem 1 čerstvý paprikový lusk.Pokud máme možnost, sušenou bazalku nahradíme čerstvou nasekanou.
Odkaz na Hraškuhttp://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cuketové"lívanečky"s Hraškou
-
Pěkné a s tou omáčkou to bude super
-
Já tu cuketu moc nemusím, ale s tou Hřaškou mohly být dobré
-
Všem moc děkuji za hezké komentáře
a také za hodnocení
Já jsem také dělávala různé cuketové placičky s přidáním sýru,uzeniny,různého koření,mouky a vajíčka,ale vždy tam ta mouka byla trochu cítit.Ta Hraška je opravdu vynikající a to jí nechci dělat nějakou reklamuMě se od května už minuly všechny 3kilečka,co jsem si přivezla z Kroměříže
Naštěstí měli Hrašku včera u nás na farmářských trzích,takže mám opět nasysleno
Ještě jednou za zájem děkuji -
já bych si pochutnala
+8
-
Aničko
, hrašku ještě nemám ve svém repertoáru, ale vážně o ni uvažuji a Tobě za tu dobrůtku posílám po ránu další bodík
+7
-
-
Aničko, u nás doma v kuchyni vládne cuketa
na všechny způsoby. Zrovinka včera jsem děla něco podobného, jen místo Hrašky jsem dala strouhaný sýr
. Až se dostanu do města, zajdu koupit Hrašku a vyzkouším ji. Tobě samozřejmě posílám 4. bodík. Tyhle lívanečky či placičky jsou báječné i druhý den a klidně studené
-
bodík jsem včera večer zapomněla, tak dávám
-
posílám 2. bodík
, protože tyhle lívanečky dělávám.. jenom jsem nezkoušela s Hraškou, budu muset napravit
krásné foto, až se slinky sbíhají -
Aninko, to je bezva nápad, akorát, že já hrašku nevlastním a nikdy jsem jí ještě nepoužila. Jak se tu chválí, asi jí budu muset vyzkoušet
Dávám ti 2.bod
-
mňamka, zrovna zavírám pc, Aničko, placičky, to je moje a z cukety ještě více