Vepřové plátky s kapií

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1 střední cibule
2 lžíce oleje
2-4 stroužky česneku
2 lžíce zelené části z cukety
2 lžíce sterilované kapie
tmavá jíška
1 bujón
1 lžička tmavé sójové omáčky
sůl
mletý černý pepř
1 lžička krémžské hořčice
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo udusit do měkka. Pokud potřebujeme podlévat, učiníme tak, až je šťáva vydušená na tuk.

  2. Než se nám maso udusí, tak si z cukety nastrouháme na hrubém struhadle 2 lžíce zelené části a nakrájíme na drobno 2 lžíce sterilované kapie. V troše vody si rozmícháme 1 lžičku krémžské hořčice. Až máme maso měkké, tak přidáme rozmíchanou hořčici, horkou vodu na potřebné množství šťávy a mírně zahustíme hotovou jíškou. Provaříme, na dochucení přidáme bujón, sójovou omáčku, nastrouhanou cuketu a nakrájenou kapii. Necháme už jen přejít varem a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 389 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky s kapií

Tématické fráze: vepřové plátky veprove s kapii vepřové maso s kapii veprove na kapii vepřové plátky s kapií vepřové na kapiích vepřove platky recept vepřové plátky na kapii veprove maso na kapii maso na kapiich maso s kapii krkovice s kapii vepřové maso na kapiích vepřová krkovice s kapii vepřové plátky recepty veprove maso v kapii vepřové s kapiemi veprove maso s cervenou kapii recepty vepřove platky vepřová krkovice plátky s kapii

Zapomněl/a jsem heslo