

Vepřové plátky s kapií
Suroviny 4 porce
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 střední cibule
- 2 lžíce oleje
- 2-4 stroužky česneku
- 2 lžíce zelené části z cukety
- 2 lžíce sterilované kapie
- tmavá jíška
- 1 bujón
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička krémžské hořčice
Postup přípravy receptu
Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo udusit do měkka. Pokud potřebujeme podlévat, učiníme tak, až je šťáva vydušená na tuk.
Než se nám maso udusí, tak si z cukety nastrouháme na hrubém struhadle 2 lžíce zelené části a nakrájíme na drobno 2 lžíce sterilované kapie. V troše vody si rozmícháme 1 lžičku krémžské hořčice. Až máme maso měkké, tak přidáme rozmíchanou hořčici, horkou vodu na potřebné množství šťávy a mírně zahustíme hotovou jíškou. Provaříme, na dochucení přidáme bujón, sójovou omáčku, nastrouhanou cuketu a nakrájenou kapii. Necháme už jen přejít varem a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.