Dolmades, jak je dělám já
Recept ještě nebyl hodnocenListy révy spaříme vroucí vodou (ztmavnou) a necháme okapat. Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut. Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listy révy spaříme vroucí vodou (ztmavnou) a necháme okapat. Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut. Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou…
Předehřejte troubu na 200 °C a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt…
Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě…
Exoticky vypadající dort plný lahodného jogurtu, osvěžujícího ovoce a nadýchaného piškotu. Dort je i na řezu velmi zajímavý, takže ohromí i nejnáročnější konzumenty.…
Mouku a cukr dáme do mísy. Vejce našleháme v sirupu se smetanou se špetkou soli. Tekutou směs postupně za stálého šlehání přidáme k mouce. Vzniklé těstíčko necháme 20min…
Zahřejeme troubu na 160°C. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s kakaem a máslem. Směs rozprostřeme do formy 25x25 cm na pečící papír, přimáčkneme.Mezitím…
Všechny suroviny dáme do mísy a jemně promícháme vidličkou, až se spojí v hladké lesklé poloměkké těsto. Jemně vytvarujeme do kulatého bochníku. NEMÍCHAT!!! NEHNÍST!!…
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme nelepivé těsto. To pak rozválíme na placku a posypeme semínky. Pokud chcete, můžete krekry posypat navíc hrubozrnnou solí…
Do kruhové formy s odnímatelnou boční částí po dně nejprve vyskládáme piškoty.Připravíme náplň z rozšlehaného másla, tvarohu a cukru. Můžeme přidat i zakysanou smetanu…
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těstíčko.Pánev potřeme olejem a uděláme malou placičku, kterou opečeme z obou stran.Mezi lívance dáme nakrájený banán, přidáme…
Všechny ingredience, kromě kokosu, vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Po rozmixování nám vznikne tužší hmota, ze které jdou krásně tvarovat kuličky. Každou…
Ručním šlehačem vyšleháme máslo s oběma cukry do světlé pěny, jeden po druhém zašleháme žloutky a nakonec jogurt. Po částech zapracujeme prosátou mouku s práškem do…
1-Ja som pouzil japonske baklazany take som mal, ale europske su tak isto dobre. Neosupane som nakrajal na hrubsie hranolky a dal do osolenej vody na 60 minut. 2…
Zvlášť smícháme suché a mokré suroviny. Poté přelijeme mokré do suchých a důkladně smícháme. Vzniklým těstem naplníme muffinové formičky a pečeme cca 20 minut na 200…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které by se nám nemělo lepit na…
Papriky dejte pod rozpálený gril nebo do trouby, průběžně otáčejte, tak, aby se na celé ploše udělaly jakoby puchýřky, které klidně můžou být i černé. Papriky ihned po…
Jablko nastrouháme a smícháme ze všech ingrediencí těstíčko. Kdyby se vám zdálo husté, přidejte trochu mléka a naopak mouku. Záleží jak je jablko šťavnaté. Smažíme na…
Lilek si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme a necháme vypotit. Poté je osušíme a dáme na mřížku v troubě, pod ní dáme pekáč, pro zachycení případné vody. Pečeme do…
1) Rajče odjadřete a rozmixujte s cibulí na kaši. 2) Do pomalého hrnce dejte ghee, česnek, zázvor, rajčatovo cibulovou kaši a rajský protlak. 3) V míse smíchejte…
Na připravu lemon curd "citrónového krému" je potřeba nastrouhat kůru ze 2 citrónů (POZOR! pouze žlutou část). Přidáme žloutky, třtinový cukr, citrónovou šťávu a máslo. …
Lilky nejprve nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote lilky osusime a lehounce potreme steteckem oliv. olejem a muzeme i pridat koreni podle libosti. …
Lilky omejeme a pořádně osušíme. Vezmeme vidličku a po celé délce a ze všech stran je pěkně propícháme. To je důležitý, aby nám při pečení nepopraskaly a nezadělaly…
Gril v troubě rozpalte na maximum. Lososa nejdříve zbavte šupin tak, že proti jejich směru přejedete několikrát nožem po kůži ryby. Všechny porce ryby pořádně omyjte…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Chorvatsko na talíři: Jak připravit hovězí pašticadu, tradiční dalmatské jídlo? Chce to sušené švestky, víno a zeleninu!
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Preclíky od lišky: Výborné pečivo z kynutého těsta zpestří půst a podle našeho receptu je zvládnete jako nic