Krevetový salát s ananasem a jogurtem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15-20 minut 3 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

14 ks středních loupaných krevet
2-3 kroužky kompotovaného ananasu
2 vejce
půl okurky
1 lžička limetové šťávy
3 lžíce řeckého jogurtu
sůl
čerstvě mletý pepř nebo chilli
k dokončení petrželka nebo lístky salátu
volitelný sýr 50 g
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Krevety vhodíme do vařící vody a povaříme 1,5 minuty. Jakmile zrůžoví, scedíme je, necháme okapat a pokapeme limetkovou šťávou. Velké krevety nakrájíme na kousky, necháme pár na ozdobu, malé necháme celé.

  2. Okurku oloupeme škrabkou, rozkrojíme, zbavíme semeníku a nakrájíme nadrobno, přidáme jogurt, dle chuti osolíme, opepříme nebo ochutíme chilli papričkou. Kdo chce, může přidat sýr - např. čedar, goudu apod; nastrouháme ho na salát nebo zamícháme v míse do salátu.

    Podáváme ozdobené celou krevetou a petrželkou. Můžeme podávat ve skleničkách jako sváteční předkrm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krevetový salát s ananasem a jogurtem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo