Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Recept ještě nebyl hodnocenFormu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem.V misce ušleháme 3 bílky se 4 lžícemi vody do nadýchaného sněhu.Do druhé mísy dáme 3 žloutky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem.V misce ušleháme 3 bílky se 4 lžícemi vody do nadýchaného sněhu.Do druhé mísy dáme 3 žloutky…
Muffiny máme většinou jako sladký moučník, oblíbený dětmi. A když to spojíme spolu s pizzou dohromady, vznikne skvělá svačina zajímavé chuti. Slané muffiny s pizza…
Vláčná kefírová bublanina, plná ovoce, bude chutnat ještě lépe v kombinaci se šálkem dobré kávy. Příprava je velice snadná, bez obav se do přípravy tohoto moučníku mohou…
Kefírová bábovka s lískovými oříšky a brusinkami je plná přírodních chutí a vůní. Kefír dodá těstu jemnost, oříšky příjemnou křupavost a sušené brusinky svěží…
Muffiny patří mezi oblíbené moučníky, protože jsou rychle hotové, těsto je obvykle variabilní, takže si do nich můžete leccos přidat a hlavně, jsou už naporcované. Tyhle…
Nejjednodušší buchty jsou zkrátka ty nejlepší. Důkazem jsou tyto čokořezy. Základem pro těsto je lahodný kefír, který buchtu zvláční. Chuť jí pak dá výrazná skořice,…
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Z kefírového těsta můžeme připravit palačinky, buchtu, langoš, ale také v něm obalit květy černého bezu a usmažit je. Do těstíčka přidáme také lístky medvědího česneku a…
Černý bez je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se hodí nejen do nápojů a dezertů. Ochutnejte kosmatici, kterou dělávaly už naše babičky - květy bezu namočené do…
Tak jednoduchá, a přitom neodolatelně lahodná! Tato cuketová buchta je vláčná a nadýchaná, slepená voňavými povidly s kakaem a kapkou rumu, které jí dodávají bohatou…
Hledáte svěží a jemný dezert, který není složitý na přípravu? Vyzkoušejte tuto kefírovou buchtu. Kefíru korpus krásně zvláční, zatímco tvarohový krém dodá příjemně…
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, který spojuje jemnou chuť cukety se sýrem. Tento všestranný nákyp je ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod a potěší…
Osvěžující ovocnou dřeň z mrazáku zvládnete i bez zmrzlinovače. Stačí ovoce rozmixovat s kefírem a osladit sirupem či cukrem. Snadná rychlovka, na které si pochutnáte…
Jednu z nejoblíbenějších příloh české kuchyně - knedlík - můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich je kynuté těsto. vyzkoušejte podle tohoto receptu kynuté těsto…
Koláč z litého těsta je plný šťavnatých broskví a po upečení zůstane krásně vláčný. Broskve můžete zaměnit jiným ovocem, které zrovna zraje na zahrádce. Ideální moučník…