Bramborový bochníček
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do snědení. A ta chuť! Chléb chutná namazaný, stejně jako přikusovaný třeba ke guláši.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 456 kJ / 2 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,15 g |
| Tuky | 11,59 g |
| Vláknina | 23,87 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 402,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené necháme hodinu kynout.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak sypké) a programem bez předehřevu necháme pekárnou jen uhníst hladké těsto.
Krok 3: Pak pekárnu vypneme, necháme těsto v ní zavřené. V zavřené pekárně bude těsto přibližně hodinu kynout.
Krok 4: Hotové těsto na stole propracujeme, vytvarujeme do bochníku a spojem nahoru uložíme kynout do moukou vysypané ošatky.
Krok 5: Po vykynutí (40-50 minut) bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem, postříkáme ho vodou z rozprašovače, můžeme i naříznout a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 45-50 minut).
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový bochníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB6On
Moje poznámka
Bramborový bochníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB6On
Nejnovější recepty
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 10 minutami
Vepřová krkovice zapečená s cibulí a loveckým sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z protlaku
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové maso na hořčicích
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí krk na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin z listového těsta
Barunka-kucharinka1989 před 1 hodinou
Křehká vepřová játra
janatka před 1 hodinou
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 3 hodinami
Nejlepší špenát
KetyHu před 6 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 7 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 15 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 15 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 15 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 15 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 15 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka chlebová pšeničná,
kefír,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
brambory,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (6)