Kuřecí špízy
Recept ještě nebyl hodnocenŠpízy z jemného kuřecího masa jsou ideálním receptem pro začátečníky. Fantastické jídlo plné chutí a vůní je nejen hezké na pohled, ale především moc dobré. Spolu s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 548 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Špízy z jemného kuřecího masa jsou ideálním receptem pro začátečníky. Fantastické jídlo plné chutí a vůní je nejen hezké na pohled, ale především moc dobré. Spolu s…
Špízy jsou oblíbeným způsobem, jak připravit maso i zeleninovou přílohu zároveň. Můžete je grilovat na zahradě nebo nachystat doma na pánvi či v troubě. Marinováním…
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).Masovou směs…
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou teplé i vychladlé a skvěle se…
Plátky brambor, smíchané s jarní cibulkou, strouhaným sýrem, kuřecím masem a dochucené grilovacím kořením, kmínem, solí a pepřem, zachutnají opravdu každému. Jídlo z…
Chystáte se na oslavu a připravujete drobné pohoštění, které bude trochu pracnější, než obyčejná jednohubka? Pak určitě vyzkoušejte tyhle báječné košíčky z křehkého…
Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub a uzeného masa s klobáskou, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, ale…
Přerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety přerostou v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z trouby. Bez velkého…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Opravdu vydatné jídlo, které není náročné na čas ani přípravu. Pokud se vám sejde u stolu pár nečekaných strávníků navíc, tenhle sladko-pikantní oběd vykouzlíte do pár…
Nevíte co k večeři a doma jsou jen starší housky? Nevadí, i tak dokážete vykouzlit rychlou a dobrou večeři. Stačí připravit směs sýra, šunky, kukuřice či papriky,…
Hlavičky očistíme a vykrojíme z nich zbytek nožek.Sýr nastrouháme, čabajku i nožky žampionů nakrájíme na jemno. Špenát spaříme, zchladíme, opatrně z něj vymačkáme vodu…
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Kuřecí maso je velmi populární kvůli své rychlé a jednoduché přípravě. Tento pekáček je navíc plný zeleniny a chuť doplňuje pikantní klobása. Jako přílohu můžete zvolit…
Příjemné luštěninové jídlo, které je rychle hotové, protože červená čočka se nemusí namáčet a je brzy uvařená. Červená čočka s klobásou ochucená zeleninou určitě…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Bramborové halušky, doplněné dozlatova uškvařenou slaninkou a klobásou, podávané s dušeným hlávkovým zelím, to je syté a chutné jídlo pro celou rodinu. Stačí pár surovin…
Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na…
Na přípravu tohoto slaného závinu je potřeba více času. Tukové těsto necháme na pár hodin uležet v lednici a poté jej plníme cibulovou nebo zelnou směsí s klobásou a…
Klobásu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na tenké půlměsíčky, které ještě překrojíme na polovinu. Brambory protlačíme přes mřížku, papriku nakrájíme nadrobno a…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy, papriku, brambory nakrájené na kousky, bobkový list a orestujeme.Zaprášíme moukou. Promícháme a po chvíli zalijeme…
Mleté řízky jsou lahodně šťavnaté a křehké. Nemusíte je vždy smažit, je dokonce i zdravější je upéct v troubě. Pro ještě lepší chuť je podložte krájenou cibulí a do…