Sádlové pletýnky s trampským cigárkem
Recept ještě nebyl hodnocenNení nad vůni čerstvě upečeného domácího pečiva. Pletýnky jsou díky sádlu křehké a krásně křupavé a trampské cigáro jim dodá pikantnost. Jsou výborné k pivo nebo vínu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Není nad vůni čerstvě upečeného domácího pečiva. Pletýnky jsou díky sádlu křehké a krásně křupavé a trampské cigáro jim dodá pikantnost. Jsou výborné k pivo nebo vínu,…
Tradiční zelňačka v doprovodu netradičních chutí. Kousky brambor doplní pohanka a uzenina. Zejména pikantnější papriková klobása dodá polévce charakteristickou chuť.…
Uzená kachní prsa jsou opravdová lahůdka. Jejich delikátní chuť dobře vynikne v kombinaci s bramborovými noky a dušeným zelím. Zelí obarvíme šťávou z červené řepy, tím…
Uzená kachní prsa jsou opravdová lahůdka. Jejich delikátní chuť dobře vynikne v kombinaci s bramborovými noky a dušeným zelím. Zelí obarvíme šťávou z červené řepy, tím…
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek…
Se Štědrým dnem se pojí mnoho různých tradičních pokrmů. Jedním z nich je pak kuba s houbami. Uvařené kroupy smícháme se směsí hub, opečených na sádle a cibuli, s…
Dvojctihodná zelňačka se dvěma druhy klobás vás v chladném období doslova postaví na nohy. Kysané zelí má na tělo doslova zázračné účinky, polévka je velmi vydatná a…
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři…
Nakrájenou cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem.Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může…
Objevte nový rozměr oblíbené klasiky s pikantním "segedínem" z červeného zelí! Tato výrazná a barevná varianta spojuje jemné maso, aromatické koření a sladkokyselé…
Křupavé placičky na způsob bramborových rösti jsou vyrobeny z nahrubo nastrouhaných brambor, ale s přidáním strouhaného celeru a na jemno nakrájeného pórku získají nový…
K masopustu neodmyslitelně patří zabijačka a sní spojené oblíbené zabijačkové dobroty. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří bezesporu jitrnice, které můžeme pouze opéct…
Pstruh patří mezi lososovité dravé ryby s lahodným a jemným masem. Stačí mu tak velice jednoduchá úprava. Pstruhy naplníme a potřeme směsí oleje, česneku a koření. Na…
Skvělý víkendový oběd připravíte snadno a rychle z mletého vepřového masa na kmíně. Jako příloha se skvěle hodí bramborový knedlík s mrkví a dušené zelí. Vynikající…
Z vepřového masa připravíme mnoho různých pokrmů. Se svěžími kedlubnami můžeme uvařit směs s kousky vepřové plece. Tu stačí dochutit kmínem, solí a pepřem a podlít…
Instantní polentu připravíme snadno během pár minut. Díky máslu a parmazánu bude krásně krémová a chutná. Podáváme ji s orestovanou hlívou ústřičnou, kterou ochutíme…
Psí vejkrop je autentický recept z oblasti Krkonoš a Jizerských hor. Pod netradičním názvem se skrývá skromná polévka ze zbytků po uvaření chlupatých knedlíků. Polévka…
Zeleninové placičky vzhledem připomínají klasické karbanátky. Sladká mrkev jim dodává skvělou chuť, kterou ještě doladíme česnekem, kmínem a majoránkou. Po osmažení jsou…
Pivní rohlíky s rozmarýnem jdou obzvlášť dohromady s obloženými talíři a dalším pohoštěním. Připravte si je podle následujícího receptu a uvidíte, že pivo v těstě má své…
Rohlíky, ke kterým není třeba už nic dalšího podávat. To jsou pivní rohlíčky plněné mletým masem. Ideální pohoštění na rautové stoly, večírky a oslavy. Posypte je kmínem…
Rohlíčky vonící pivem a máslem jsou neodolatelné, křupavé a uvnitř nadýchané a vláčné. Rozpalte troubu, nechte těsto řádně vykynout, vytvarujte rohlíčky a upečte…
Dokonale vláčné a nadýchané housky z černého piva připravíte snadno a rychle v domácí pekárně. Těsto připravené v domácí pekárně je dokonale uhnětené, a kyne v ideálních…
V tomto receptu je patrná inspirace maďarskou kuchyní. Kostky vepřového masa jsou dušené se sklenicí sterilovaného leča a ajvaru, směsi pečených paprik a lilku. O…
Velmi jednoduchý a úplně bez práce je chléb z připravený z hotových namíchaných směsí. Všechnu práci za vás totiž odvede domácí pekárna, stačí pouze vložit suroviny ve…