Bramboráky
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým…
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Buřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
Pečené brambory patří mezi oblíbené přílohy. Stačí je nakrájet na měsíčky a upéct v troubě dozlatova. Můžete je libovolně okořenit bylinkami a kořením a nebo nechat…
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…
Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Je to přesně to jídlo, které připomene letní vycházky do lesa. Tradičně se podává s knedlíkem, ale…
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou, a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Příprava tohoto jídla je téměř bez práce. Stačí do pekáčku navrstvit kysané zelí, cibuli, okořeněné kuře a plátky slaniny a pak jen počkat, až se vše upeče. Jídlo…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Krátce orestovaný jemně pikantní pórek dodává polévce výraznější chuť. Zalijeme ho vývarem, přidáme mrkev a brambory a ochutíme kmínem. Na závěr do polévky zamícháme…
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Pokud máte rádi jídla z jednoho pekáčku, tento recept je přesně pro vás. Navíc je tak snadný, že ho zvládnou připravit i začátečníci. Na plátky brambor položíme kuřecí…
Pečené kuře je klasika a můžeme ho péct různě. Na másle, kořeněné, s nádivkou, se zeleninou, nebo s bylinkami, které maso krásně provoní a připomenou vám chuť středomoří…
Recepty z jednoho hrnce jsou nejjednodušším způsobem, jak připravit chutný oběd nebo večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte výborný krůtí guláš podle našeho receptu, na…
Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Sladkovodní ryby jsou považovány za nejzdravější masné pokrmy, protože jsou lehce stravitelné.…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Hovězí kostky po znojemsku jsou osvědčenou stálicí české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté maso dušené do měkka v jemně pikantní omáčce s nakládanými okurkami si…
Cuketová sekaná je skvělá jak ještě teplá, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…