Tvarohovo - bramborové pirohy s mangoldem
Recept ještě nebyl hodnocenMangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť. K vychladnutému mangoldu pridáme tvaroh a soľ a dobre premiešame. Zemiaky nastrúhame, pridáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť. K vychladnutému mangoldu pridáme tvaroh a soľ a dobre premiešame. Zemiaky nastrúhame, pridáme…
Sušené krevety si na chvíli namočíme a pak je očistíme od střívek. Cukety si nakrájíme na delší proužky. Najemno nasekáme cibuli. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme si…
Panenku, pórek a ananas nakrájíme na 2cm plátky, střídavě napícháme na jehlu a na oleji orestujeme. Na lžíci oleje restujeme na plátky nakrájenou hlívu s najemno…
Karfiol rozoberieme na ružičky a 10 min v troche vody (alebo nad parou) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť.K ružičkám karfiolu pridáme kukuricu a na maličké kocôčky…
Předem si uděláme zeleninový vývar a necháme ho vychladnout. Na pánvi opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Okurky opláchneme a několik podélných plátků si…
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Pstruhy očistíme, omyjeme, vykostíme, rozdělíme na filety, pak je prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V hrnku si rozšleháme mouku, smetanu a na hrubo…
Švestky namočím na cca 30 minut do vlažné převařené vody, při kupování sušených švestek třeba dbát na to, aby byly vysušené – tvrdé, žádný olej a jiná potvorstva.…
Smícháme citrónový pepř a strouhanku v mělké misce. Mouku a rozšlehané vejce dáme do samostatných mělkých misek. Obalíme kuřecí kousky v mouce, oklepeme, obalíme ve…
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit a za občasného promíchání uděláme světlou cibulovou jíšku, ke které přisypeme…
Na másle osmahneme cibulku do hněda, přidáme pangase a ředkvičky, osolíme a opepříme, zasypeme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme kopr (možno přidat…
Uhorky nakrájame na drobné kocôčky.Uhorky spolu s ostatnými surovinami dáme do misky a premiešame.Podávame s pečivom alebo chlebom.
Vychladlé vařené brambory (pokojové teploty) pokrájíme na plátky nebo kostičky a dáme do mísy. Přidáme pokrájený vychlazený ledový salát a zakysanou smetanu, ve které…
Z jogurtu a smetany připravíme domácí lučinu: V misce rozmícháme smetany s jogurtem, na jinou misku či hrnec položíme větší síto a přes něj utěrku nebo plátno apod., co…
Rožok namočíme do studenej vody, vyžmýkame ho a s ostatnými surovinami premiešame na súvislú hmotu ( cibuľu narežeme nadrobno, cesnak prelisujeme ). Syr narežeme na…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu…
Omyté čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky, které ještě rozkrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme podélně rozkrojíme, vyřízneme tvrdou část od stopky a nakrájíme na…
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na odkládací misku či talířek.…
Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance. Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne…
Kuřecí maso můžeme jen uvařit, ale lepší je, když ho nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a na oleji propečeme ze všech stran. Dáme stranou a necháme vychladnout…
Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl…
Múku premiešame so soľou. V troche vody rozmiešame droždie a pridáme k múke. Zamiešame do múky. Postupne pridáme toľko vody, aby sme vypracovali cesto strednej hustoty,…
Kuřecí prso nakrojte na šikmo a pořádně naklepejte z obou stran, poté ho osolte a opepřete.Nakrájejte papriku, rajče, okurku, ledový salát, mrkev nastrouhejte nahrubo.…
Okurku oloupeme (není to nutné) a buď nastrouháme na plátky či velké slzy, nebo pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přisypeme nadrobno pokrájené listy medvědího…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Karlovarské oplatky miloval ruský car i Mozart. Vymyslela je německá posluhovačka
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek
Nejlepší koprová omáčka jako od babičky? Držte se těchto zásad a dopadne to na jedničku!