Fazolkový salát se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny spolu s fazuľkami. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot a 2-3 lyžice vody a podusíme 10 minút. Necháme dobre vychladnúť. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny spolu s fazuľkami. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot a 2-3 lyžice vody a podusíme 10 minút. Necháme dobre vychladnúť. …
Maslo roztopíme v mikrovlnke (alebo na sporáku). Do schladnutého, ale tekutého vmiešavame postupne múku a rozšľahané vajce, štipku soli, na koniec posekaný kôpor. …
Mladou cuketu i se slupkou nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme vypotit. Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený salám, nadrobený sýr,…
Naporcovaného kapra potřeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Marinované porce obalíme v mouce a prudce osmažíme na oleji po obou stranách. Do…
Všechny suroviny vymícháme dohladka. Necháme chvíli odležet. Hodí se na všechny druhy listových salátů a okurek. Je velice chutná.
1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do…
Zemiaky narežeme na kocky a so soľou a rascou uvaríme do mäkka. Pridáme uvarenú sóju aj s vodou, v ktorej sa varili. Múku rozmiešame v mlieku a vlejeme do polievky.…
Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Dáme do vymasteného pekáča, osolíme, posypeme paprikou a v rúre pečieme skoro do mäkka. Potom polejeme tvarohom…
Do 5-litrového pohára si naukladáme uhorky,ktoré poprekladáme kúskami chrenu,kôpru a feferóniek.Vo vode si rozpustíme sacharín,pridáme ocot a Deko.Zalejeme uhorky a…
Brambory se slupkou umyjeme a necháme uvařit v osoloné vodě, poté je vytáhneme a překrojíme napůl. Rozehřejeme pánev s olivovým olejem a vložíme rajčata a pokrájené…
Uhorky a mrkvu narežeme na kolieska, cibule na osminky. Do 4 fliaš dáme rezy uhoriek a prekladáme ich mrkvou a cibuľou. Do každej fľaše dáme 1 bob. list a kôpor. Na…
Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté…
Sóju zmiešame s brokolicou, na drobné kúsky narezanou paprikou, nastrúhanou mrkvou, chrenom a narezanou cibuľou. Suroviny na zálievku premiešame a zalejeme zeleninu.…
Oloupané (můžou být i neoloupané) a čisté brambory dáme vařit do slané vody na 10-30 minut (podle velikosti brambor) dokud nebudou měkké. Zatím si vymažeme pečící mísu…
Tekvicu alebo cuketu nastrúhame nahrubo. Žĺtky rozšľaháme s maslom, pridáme nastrúhaný syr a kyslú smotanu. Primiešame k tekvici. Osolíme, okoreníme a primiešame…
Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme, narežeme ich na plátky. Na panvici opražíme na kocky narezanú slaninu a pridáme ju k zemiakom. Do výpeku dáme ocot,vývar a nasekanú…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme…
Mangoldové listy natrháme, kaleráby nastrúhame nahrubo. Pridáme nasekané bylinky. Všetky prísady na zálievku prešľaháme a zalejeme šalát. Jemne premiešame. Šalát…
Maslo a vajíčka rozšľaháme. Pridáme tekvicu, strúhaný syr, smotanu, prelisovaný cesnak, kôpor, korenie a soľ. Dobre premiešame. Dáme do vymasteného pekáčika a pomaly…
Do hrnce dáme asi půl litru vody, mrkev, petržel a polévkové koření.Osolíme, přidáme lžíci sušeného kopru a přivedeme k varu. Maso vkládáme do vroucí vody – okamžitě se…
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vystydnout a nakrájíme na tenká kolečka. Lososa nakrájíme na kousky přibližně velké jako kolečka brambor. Na talíř…
Do hrnce dáme asi půl litru vody, mrkev, petržel a polévkové koření.Osolíme, přidáme lžíci sušeného kopru a přivedeme k varu. Maso vkládáme do vroucí vody – okamžitě se…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti dyne, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme…
Všetky suroviny dobre premiešame. Zmes dáme do vymasteného pekáčika a v rúre pri 170°C zapekáme asi 20 minút. Podávame teplé so zeleninovým šalátom alebo len obložíme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Jak poznat kvalitní med: Zkušený včelař radí, čeho si při nákupu všímat, abyste nenaletěli a nekoupili „obarvený“ cukr
Bubble waffle aneb vafle s bublinkami: Dejte si je na pouti, nebo připravte doma. Naplněné šlehačkou, čokoládou a ovocem chutnají skvěle
Ryby jsou plné vitamínů a zdravých tuků. Podle čeho poznáte opravdu čerstvý kousek?