Segedín z bůčku
Recept ještě nebyl hodnocenSegedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…
Pikantní zpracování kuřecích jater sebou přináší neobvyklou příchuť lihoviny. Nebojte se alkoholu, ten vařením vyprchá, jen za sebou zanechá chuťovou stopu. Kdo má rád…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2…
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Šťavnaté vepřové maso, pomalu pečené s kořenovou zeleninou, získá bohatou chuť a jemnost, která se rozplývá na jazyku. Sladká mrkev dodá pokrmu příjemnou karamelovou…
Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Pokud máte rádi smetanové omáčky, tento recept si zamilujete. Špikovaná vepřová plec na smetaně vám možná připomene svíčkovou, ale rozmarýn a kremžská hořčice dávají…
Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.Cibuli a zeleninu…
Rajská omáčka je milovaná i nenáviděná, ale pokud jste právě vy jejím milovníkem, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Jsou v něm použita čerstvá rajčata a omáčka je…
Nakládané sýry jsou oblíbenou pochoutkou a poslouží také jako jedlý dárek, který potěší zejména jejich milovníky. Brie, hermelín a goudu naložíme společně s kořením do…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude…
Bez kulajdy by houbaři neměli ten správný podzim. Prošmejdit les, přinést úlovek domů a uvařit skvělou polévku. To je to pravé! Voňavá polévka plná hub pohladí chutí,…
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…
Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…
Dáme vařit vodu do hrnce a přidáme cibuli, česnek a koření. Když voda vaří, přidáme lalok a když voda znovu přijde k varu, ztlumíme teplotu tak, aby se maso vařilo…
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření,…
Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4x4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem. Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso. Posypeme sladkou i pálivou paprikou,…
Známe je také jako slanečky, které jsou právě ze sleďů nejchutnější. Po naporcování ryby prokládáme kořením a cibulí a následně zalijeme olejem. Po uležení se výborně…