Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření Nové koření - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Svíčková

Svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…

kristyna g.

145 min

Nedozrálá rajčata v čalamádě

Nedozrálá rajčata v čalamádě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Končí léto a na zahrádce máte rajčata, která už nestihnou dozrát? Způsobů, jak si s nimi poradit, je několik. Například z nich můžete připravit tuto zajímavou čalamádu s…

cardanka

60 min

Česká svíčková na smetaně

Česká svíčková na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…

MiskaM

160 min

Zavináče

Zavináče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s…

Nakládaný bůček Videorecept

Nakládaný bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…

Anna Kocikova

80 min

Plněná paprika

Plněná paprika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Plněná paprika je oblíbená klasika české kuchyně, která spojuje jemnou chuť vařené papriky s lahodnou masovou náplní a bohatou rajčatovou omáčkou. Tento vydatný pokrm je…

Yvajs

60 min

Domácí bramboračka Videorecept

Domácí bramboračka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem a zahuštěné máslovou jíškou skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové jakou vařily už naše…

Jurgen.k

70 min

Moravanka "z Hané"

Moravanka "z Hané"

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…

jahoda

80 min

Fazole v rajčatové omáčce

Fazole v rajčatové omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Fazole v rajčatové omáčce jsou pokrmem mexických domorodců. Je to pokrm jednoduchý, bez náročných surovin a navíc dobrý a výživný. Fazole jsou totiž jedním z hlavních…

Inka1

35 min

Nálev na okurky

Nálev na okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Do hrnce dáme vodu, ocet, cukr, sůl a koření. Přivedeme k varu. Když se směs začíná vařit přidáme deko a povaříme dalších 5 minut.

Koprová omáčka podle pana Šroubka

Koprová omáčka podle pana Šroubka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tradiční koprovou omáčku už dnes asi každý připravuje podle svého osvědčeného receptu. Proč ale nezkusit tento, pocházející ze staré kuchařky z roku 1926? Podávejte…

Dooga

30 min

Sterilované červené kapie

Sterilované červené kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Sterilované červené kapie jsou skvělým způsobem, jak uchovat chuť léta po celý rok. Jsou nejen praktické pro rychlou přípravu pokrmů, ale také chutnou a zdravou volbou,…

MiskaM

60 min

Segedín z bůčku

Segedín z bůčku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou…

jarda8012

80 min

Plněné papriky

Plněné papriky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Papriky plněné mletým hovězím masem si můžete lehce připravit podle našeho receptu. Přídavek kečupu a všeho vypsaného koření dodává omáčce sladkost i výraznou chuť.…

PavlinaK.

65 min

Kančí guláš na víně

Kančí guláš na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…

terezicka1

100 min

Základní rybí salát

Základní rybí salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…

Vývar z hovězí oháňky

Vývar z hovězí oháňky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme.Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně…

Colombo65

440 min

Nakládané sýry

Nakládané sýry

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nakládané sýry jsou oblíbenou pochoutkou a poslouží také jako jedlý dárek, který potěší zejména jejich milovníky. Brie, hermelín a goudu naložíme společně s kořením do…

Imini

30 min

Houbová omáčka s kuřecím masem

Houbová omáčka s kuřecím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Češi jsou národem houbařů, nejenom, že je rádi sbírají, ale ještě raději s nimi pracují v kuchyni. Kuřecí prsíčka dušená s divokým kořením a houbami, podávaná s…

Bellite

60 min

1 8 9 10 11 12 101

Naposledy jste si prohlédli