Divoké hovězí s hrubozrnnou hořčicí na černém pivě
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme uležet.Mezitím nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme uležet.Mezitím nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova…
Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy.…
Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a upražíme do světlé jíšky. Poté zalijeme litrem vody (zpočátku po malých dávkách a vždy pořádně…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do…
Receptů na utopence je nepřeberně, ale tenhle je opravdu jen pro silné jedince. I když milujete pálivá jídla, množství octa a pálivých paprik si upravte s ohledem na to,…
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák. …
Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Cuketu, cibuli a česnek oloupeme. Rajčata můžeme naříznout do kříže, spařit vařící vodou a sloupnout, ale nemusíme. Vše se bude mixovat a pasírovat. Cuketu a rajčata…
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
Ochutnejte tento zajímavý salát s netradiční kombinací hermelínu, vařených žampionů, jarní cibulky a kapie. Salát spojí směs zakysané smetany, majonézy a hořčice. Salát…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Slaninu nakrájíme na špalíky a dáme ji trochu zmrznout do mrazáku, lépe se pak s ní pracuje. Do masa ostrým nožem uděláme otvory, maso našpikujeme, osolíme, opepříme a…
Maso s ostatními surovinami zalijeme studenou vodou a pozvolna vaříme.Než se polévka uvaří, připravíme noky. Vejce smícháme s krupicí a osolíme. Množství krupice je…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Pokud jste dosud nenašli zalíbení v chuti zelených fazolek, po uvaření našeho receptu si je zamilujete. Na skus povařené fazolky ve smetanovém základu, vejce nahniličko,…
Vepřové maso na černém pivu ocení obzvlášť mužská část vašich strávníků. Je jen na vás jakou část vepřového masa využijete, pokrm je dobrý jak z bůčku, tak i z krkovičky…
Králičí hřbet vykostíme a kost dáme vařit na vývar, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, 1 malou cibuli, česnek a sůl.Na oleji s…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Kuřecí v kořeněné smetanovo - houbové omáčce s paprikou určitě zachutná všem milovníkům drůbežího masa. S vhodně zvolenou přílohou to bude výborný oběd nebo sytá večeře.…
Užijte si svěžest léta po celý rok s tímto sterilovaným salátem ze zelených rajčat, který chutná jako čalamáda. Tento lahodný a křupavý salát, obohacený vybraným kořením…
Krkovice je oblíbená pro svoji chutnost. Odpouštíme ji i to, že je prorostlejší tukem, protože díky němu opravdu skvěle přijímá chutě koření a přísad. Přesně jako v…