Králík s majoránkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenPorce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.Do výpeku přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.Do výpeku přidáme…
Vychutnejte si delikátní chuť grilovaných línů. Tato ryba, známá svou jemnou a šťavnatou strukturou, je ideální pro grilování, které podtrhne její přirozenou chuť. S…
Velikonoce jsou již pomalu za dveřmi a každý recept na upotřebení vykoledovaných vajíček zajisté přijde vhod. Vařená vajíčka můžete naložit podobně jako utopence. Můžeme…
Kdo propadl kouzlu pomalého hrnce, nenechá si ujít jedinou možnost přípravy masa právě v něm. Hovězí líčka jsou jako stvořená pro tuto úpravu, koření a pasírovaná…
Kozí rohy jsou jednou ze sladkých odrůd paprik. Máte-li na zahradě tyto papriky, vyzkoušejte rozhodně jejich zavařování! Nebudete litovat a jejich chuť ocení celá rodina…
Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…
Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…
Kečup milují nejen děti, ale i dospělí a v našich lednicích nesmí nikdy chybět. Je nezbytným dochucovadlem při přípravě různých pokrmů a spousta z nás si bez něj…
Drobné cibulky nakládané spolu s pálivými paprikami dodají vašemu jídlu pořádný říz. Můžete je podávat k masu, uzeninám, zapečeným těstovinám, nebo je přidat třeba do…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Inspirací na chutné a syté obědy není nikdy dost. Vepřové kotlety na houbách s cherry rajčátky a slaninou, jsou krásně šťavnaté a plné chuti. Smetanová omáčka krásně…
Smažené placičky na různé způsoby děti doslova milují. V těchto placičkách z tresky a hrášku ani nepoznáte, že v nich ryba je. Křupavé placičky můžeme podávat s…
Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…
Pokud vám zbylo grilované maso a nevíte co s ním, použijte ho do jemně nasládlé dýňové omáčky, která se tak stane skvělým snadným obědem či večeří. Vašim strávníkům se…
Lahodná pažitková omáčka se sýrem se skvěle hodí k novým bramborám vařeným ve slupce. Na první pohled prosté jídlo, je plné sýrové a pažitkové chuti. Omáčka je navíc…
Slepici očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme přibližně 3 litry vody. Osolíme a na velmi mírném plameni pozvolna vaříme 2 hodiny.Po 2 hodinách mírného varu…
Hledáte originální rostlinnou alternativu k tradičním rybím pokrmům? Marinovaná cuketa s cibulí a kořením připomíná známou rybí delikatesu – ideální předkrm nebo…
Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Dobře zasytí, příjemně zahřeje a pomůže v boji s nachlazením. Příjemně kořeněný a opravdu sytý zeleninový krém podáváme s…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Recept na ovarové vepřové koleno podávané s pikantním salátem z kysaného červeného zelí a křenu. Podávat můžete s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. A navíc…
Čas zrajících cuket s sebou nese recepty na jídla, kterým tato plodina vyloženě sluší. Například skvěle vychucená polévka udělá parádu na talíři a zasytí rychle hlad…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto…