Pohanková pomazánka z lámanky
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme mix koření, promícháme. Přisypeme pohanku a všechno společně chvíli restujeme. Zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme mix koření, promícháme. Přisypeme pohanku a všechno společně chvíli restujeme. Zalijeme…
Nejdříve udělejte těsto: Květák rozdělte na malé růžičky a dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud z květáku nebude jemná "rýže", trvá to asi minutku. V menším…
12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme ždibínek droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme…
Do osolené vařící vody dáme špagety a dle návodu vaříme. Přidáme kapku olivového oleje, dobromysl a libeček.Na hlubokou pánev dáme dvě lžíce olivového oleje a přidáme…
Na vetsi panev dame umlete hovezi maso a pri stredni teplote opekame maso pri stalem michani do zhnednuti. Asi 5 az 10 minut. Potom pridame rozmackany cesnek, nakrajenou…
Pesto připravíme v mixéru z bylinek podle chuti a potřebného množství. Můžeme udělat předem větší množství, dát do malých skleniček, zalít tenkou vrstvou olivového…
Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky…
Bramborové gnocchi jsou jednoduché na přípravu a navíc se s nimi dá skvěle experimentovat, protože se hodí k zelenině, masu a dají se jíst dokonce i na sladko.…
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.V pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna restujeme baby špenát až ztratí na objemu a bude vláčný. Dáme stranou…
Jarní polévky jsou zpravidla plné zeleniny a skvělé chuti. V tomto receptu přinášíme po česneku lehce pikantní květákovou polévku s bramborami a bylinkami. Je rychlá,…
Omyjeme okurku i rajčata, překrojíme a oloupeme cibuli.Okurku nakrájíme na plátky do větší misky, přidáme rajčata nakrájená na měsíčky a jemné měsíčky cibule.Sýr…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. A krevety jsou nejoblíbenější. Mají ohromnou výhodu a tím je jejich blesková příprava. Přitom jsou velmi…
Ať už chystáte večeři nebo občerstvení na oslavu, tento recept se vám jistě bude hodit. Kynuté těsto z vody rozválíme na dva pláty a z každého nachystáme trojúhelníčky.…
Někdy přijdou vhod velmi jednoduché pokrmy a tyto zapečené špagety patří mezi ně. S minimálním úsilím připravíte oběd a nebo večeři.
Filety z candáta omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém filety po obou stranách opečeme. Opečené filety dáme do…
Baklažány narežeme na plátky asi 1 cm hrubé. Obalíme ich v trojobale ( múka, vajíčka, strúhanka ) a na oleji z oboch strán vypražíme. Paradajky osolíme, pridáme…
Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu. V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem,…
Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160°C. Brambory oloupat a rozčtvrtit, rajčátka rozpůlit.Brambory dát s 1 lžičkou soli do hrnce, zalít vodou,…
Předehřejte si troubu na 190°C. Pekáček či zapékací nádobu vyložte pečícím papírem (nebudete pak muset pekáč moc čistit). Rajčata zvolte opravdu zralá (domácí jsou…
Bedly očistíme a odstraníme nožičky, aby zbyla mistička na plnění.Uděláme náplň: nastrouháme sýr, přidáme koření (majoránku, oregano, kmín), rozmačkaný česnek, osolíme,…
Předehřejte troubu na 190 °C. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rozmačkaný česnek a chvilku restujte. Pak přidejte nastrouhanou cuketu, ze které jste vykrojili…
Celé, přibližně stejně velké brambory, dobře omyjeme, uvaříme do poloměkka (asi 10 minut), scedíme a necháme vychladnout.Studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší…
Neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubé slzy do misky, lehce osolíme a necháme chvilku postát. Pak vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, ovesné vločky,…
Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Jak na ty nejlepší utopence? Kouzlo spočívá v dokonale ochuceném láku, oloupaných špekáčcích a dostatečně dlouhém odležení
Holka u plotny radí: Jak na nejlepší štěpánskou omeletu? Tenhle postup funguje!
Bavorská specialita z jednoho hrnce: Pichelsteiner je šťavnatá směs masa a zeleniny, kterou si zamiluje každý