Krupicový koláč s tvarohem a ovocem (rybízem)
Recept ještě nebyl hodnocenSpodní vrstvu tohoto koláče tvoří křehké těsto, se kterým se sice hůře manipuluje, ale chuťově je naprosto lahodné. Na něj pak vrstvíme tvarohovou vrstvu, ve které je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Spodní vrstvu tohoto koláče tvoří křehké těsto, se kterým se sice hůře manipuluje, ale chuťově je naprosto lahodné. Na něj pak vrstvíme tvarohovou vrstvu, ve které je…
Jemné těsto s tofu ukrývá sladké ovocné překvapení a vytváří tak zdravější verzi tradičních ovocných knedlíků. Skvělý tip na lehký oběd i sladkou večeři, která zasytí a…
Kuracie rezne mierne naklepeme a potrieme horčicou , kuracie pečienky nakrájame na malé kúsky ,z vajíčok, soli, krupice, pečienok urobíme cesto na omeletky, ktoré…
Pripravila som si najprv cesto: múku som preosiala, pridala som k nej 4 žĺtky, cukor, prášok do pečiva, roztopené maslo a postupne som pridávala smotanu podľa potřeby …
Na másle pomalu osmažíme sušené NEnamočené houby s kmínem a česnekem. Když jsou měkké a rozvoní se, přidáme nahrubo strouhanou zeleninu, cibulku, (můžeme přidat ještě…
Vechny ingredience zamícháme, rozetřeme na plech vyložený peč.papírem a pečeme 30-40 minut na 175°C do zlatova. Možno i z poloviční dávky na velkém plechu na tenoučko,…
Z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši a necháme zchladnout. Pak přidáme mouku, vejce, cukr a vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přidat trošičku mléka nebo…
Všechny suroviny smícháme a dáme do lednice odležet. Poté tvoříme malé kuličky, které obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritéze. Podáváme…
Uvařené vychladlé brambory najemno rozstrouháme, promícháme s moukou, vejcem a solí a vypracujeme těsto jako na knedlíky (na lokše). Rozdělíme na části, zpracujeme…
Z každého kolečka tvarůžku nařežeme 3 plátky. Do mísy dáme bramborovou kaši, přidáme vejce, česnek, krupici a solamyl a umícháme těsto.Z těsta tvoříme menší kuličky,…
Suroviny nastrouháme, rohlík pokrájíme a smícháme Dáme na vymazaný plech, potřeme kečupem. Navrch rajčata, papriku, cibuli ( podle sebe ) Péct 30 min. pak posypat…
Květák rozebraný na růžičky uvaříme v osolené vodě s kurkumou (kvůli barvě) a necháme vychladnout. Posekáme ho, přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku, česnekovou…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na nejjemnějším struhadle. Pokud si chceme usnadnit práci, dáme jablka do mixéru. Poté přidáme žloutky, melasu, kakao a…
Brambory uvaříme, nejlépe den předem. Druhý den oloupeme, nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto.Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého vytvarujeme…
Na nakrájeném špeku osmažíme cibulku dozlatova, posypeme dětskou krupičkou a osmahneme. Zalejeme mlékem, přidáme salám nakrájený na kostičky. Za stálého míchání povaříme…
Z mlieka a krupice uvaríme hustejšiu kašu. Vmiešame do nej cukor a maslo. Päť misiek vymastíme maslom a rozdelíme do nich maliny. Maliny zalejeme krupicovou kašou. …
Tvaroh utřeme se žloutkem, promícháme se solí, sójovou moukou, částí krupičky a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku. Těsto necháme hodinu v chladu odležet…
Celer, brambory, košťály z květáku a brokolice nakrájíme na menší kostičky. Mrkev nakrájíme na silnější kolečka, cibuli nadrobno a zázvor nastrouháme nahrubo.Do hlubšího…
Zbylé upečené maso nakrájíme na tenké plátky. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vymačkáme a slijeme z nich vodu, přidáme vajíčko a trochu mléka, opatrně …
1.Ingredience na těsto důkladně uhněteme ve vláčnou hmotu. Těsto necháme zhruba 30 minut odpočinout a pak rozdělíme na dvě poloviny.Z každé vyválíme plát o velikosti…
Brambory nastrouháme, nebo rozšťoucháme a s moukou, krupičkou, vejcem a solí zaděláme těsto jako na knedlíky. Na pomoučněné utěrce vyválíme placku, posypeme strouhankou,…
Pohanku propláchneme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou. Přidáme libeček a osolíme. Vaříme do poloměkka a necháme odstát pod poklicí 20 minut. Poté dáme pohanku do mísy,…
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Kyprý nebo Celozrnný. Výsledný chleba je opravdu kyprý, s pravidelnými očky.
Do veľkého hrnca vložíme kuracie chrbty a krídla, zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme pomalým varom, len sotva znateľným…