Sójový chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenUvarenú sóju rozmixujeme.Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.Postupne pridávame asi polovicu sójového mixu, hrozienka, orechy, strúhanú kôru a vanilkový cukor.Potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvarenú sóju rozmixujeme.Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.Postupne pridávame asi polovicu sójového mixu, hrozienka, orechy, strúhanú kôru a vanilkový cukor.Potom…
Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici.Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké…
V polovině vlahého mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme se lžicí cukru a mouky a promícháme na řidší kvásek, který necháme nakynout.Suroviny na makovou náplň svaříme a…
V polovině vlahého mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme se lžicí cukru a mouky a promícháme na řidší kvásek, který necháme nakynout.Suroviny na makovou náplň svaříme a…
Žloutky s cukrem a olejem ušleháme do pěny. Přidáme vlažnou vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem, citronovou kůru, prošleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh.…
Vyšlehejte vejce spolu s cukrem a špetkou soli. Přidejte olej, kefír a citronovou kůru. V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience a postupně přisypávejte do…
Bílky se solí ušleháme, přidáme cukr a šleháme do tuha. Do tuhé hmoty přidáváme po jednom žloutky a mícháme metlou, přidáme mouku a promícháme. Z tohoto množství…
Do misky dáme změklé máslo, vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a rozšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a uhněteme těsto.Tukem vymažeme 4…
Rajčata se solí řádně promícháme a uložíme na noc do lednice. po 12 - 15 hodinách propláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme na čistou utěrku, kterou je usušíme. Do…
Z mouky, vajec a oleje zaděláme těsto (olej přidáváme proto aby těsto neokoralo a bylo vláčné), dobře vypracujeme a těsto vyválíme na sílu asi 2 mm, rozkrájíme na…
Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh),po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Do vyšlehané…
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu nebo formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Do mísy prosejeme všechny suché suroviny - mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a…
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu nebo formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Do mísy prosejeme všechny suché suroviny - mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a…
Všechny ingredience smícháme a vínem doředíme v hustě tekoucí omáčku. Podáváme ke studené zvěřině.
Celá vejce šleháme s cukrem nad párou do zhoustnutí. Do vychladlé pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva a vlahé= rozpuštěné másloa nastrouhanou citronovou kůru. Těsto…
Všechny ingredience na těsto prohněteme rukami a vytvoříme tuhé těsto. Necháme aspoň 20 minut v chladničce odpočinout. Na pánvi necháme rozehřát cukr dokud nezačne…
Zemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme…
Těsto připravuji v pekárně, nechám vzejít kvásek v části mléka. Kdo nevlastní pekárnu, může připravit těsto, jak je zvyklý.Zbytek dám do pekárny a přidám mléko a vejce,…
Připravíme si těsto na košíčky, všechny ingredience smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do ledničky. Mezitím si uděláme ořechovou náplň.…
Všetko dobre zmiešame a plníme do vymasťených (sádlom) formičiek. Pozor - nedávame je plné, lebo ich budeme plniť. Plnku možeme urobiť orechovú, maslovú, alebo…
Ze všech přísad na těsto kromě vejce připravte drobenku. Přidejte vejce a zpracujte na hladké těsto. Dejte chladit minimálně na hodinu do lednice.Troubu…
Ze všech ingrediencí si připravíme nelepivé a vláčné těsto. Tuk si nakrájíme na několik kousků a mléka přidáme dle potřeby. Ze začátku zpracováváme v míse, pak na mírně…
Ze všech surovin v robotu zpracujeme těsto. Na cukr jsem nezapomněla, nepatří tam. Zpracované těsto dám do krabičky s víčkem a uložím ho do lednice, klidně na 5 dní,…
Do mísy prosejeme mouku, moučkový cukr. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr a kůru a šťávu z citrónu. Vypracujeme hladké těsto, které…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Českem s chutí: Slovácko sa nesúdí! Dejte si lokše, šumajstr a fazulnicu
Pečený guláš z hovězích líček: Aby bylo maso jemné a šťavnaté, nesmí se příprava uspěchat a pomůže i jeden trik
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience