Škvarkový chleba z pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapeme Základní program.Po upečení chleba vyklepeme z formy a dáme vychladnout na mřížku. Chléb je lehounký a voňavý.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapeme Základní program.Po upečení chleba vyklepeme z formy a dáme vychladnout na mřížku. Chléb je lehounký a voňavý.
Droždí rozdrobíme na malé kousky a posypeme cukrem. Přidáme mléko a posypeme lžící hladké mouky. Zamícháme a kousky droždí rozmačkáme. Necháme chvíli, aby kvásek …
Nejprve si odměříme a navážíme všechny ingredience, zhruba do poloviny vlažného mléka dáme lžičku cukru, trochu mouky - z už odvážené, přidáme droždí, přikryjeme utěrkou…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
Všechny suroviny spolu dobře vymísíme a těsto necháme vykynout. Pak znovu propracujeme, uděláme bochník, necháme vykynout na plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme…
Nejprve připravíme kvásek: vše dáme do mírně nahřátého porcelánového hrnečku, zamícháme a necháme 10 až 15 minut zkvasit.Do mísy rozstrouháme 3 studené, oloupané vařené…
Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…
Toustový chléb je vlastně polotovar (je ho potřeba opéct) jinak postrádá správnou chuť. Klasický toust chutná čerstvě opečený k snídani nebo s pikantní oblohou a…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Pečete-li kváskové pečivo a nechce se vám vyhazovat přebytečný kvásek, vyzkoušejte z něj připravit tortilly. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo je…
Pečete-li kváskové pečivo a nechce se vám vyhazovat přebytečný kvásek, vyzkoušejte z něj připravit tortilly. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo je…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (kvásek, asi hodinu po nakrmení, nahoru na mouku, mimo kvasnice) a použijeme program Celozrnný (nebo základní).
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, olej…
Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a…
Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple…
Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut. Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke…
Máslo a sádlo rozpustíme,smícháme s cukrem, přidáme mouku, kvásek, vejce, mléko a špetku soli. Uhněteme těsto a necháme 2 hodiny odpočívat. Poté rozválíme placku…
Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Na velký plech dáme pečící papír a na něm vyválíme tenkou placku s vyvýšenými okraji. Potřeme sekanými rajčaty a střídavě…
Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného…
Nejprve si uděláme kvásek – kvasnice smícháme s cukrem, rozpustíme, přilejeme trošku mléka – pozor ne moc, aby se kvasnice „neutopily“a promícháme. Zaprášíme lehce…
Nastavení pekárny: Program Těsto Postup: V receptu není žádná tekutina, během hnětení cuketa pustí hodně vody, možná budeme muset naopak ještě dosypat mouku. Každý…
Do pekárny dáme všechny suroviny v pořadí tekuté - sypké, jen kvásek přijde nahoru na mouku, naproti kvasnic. Zapneme základí program. Kvásek v tomto chlebíku být…