Špaldový chléb se zakysankou
Recept ještě nebyl hodnocenAsi 10 hodin předem smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme v teple vykvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbylé suroviny a vymísíme těsto, které necháme kynout v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Asi 10 hodin předem smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme v teple vykvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbylé suroviny a vymísíme těsto, které necháme kynout v…
Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
1. den Kvásek: Do mísy vložím jednu lžíci kvásku (20g), přidám 166g hl. mouky a 100-150g vlažné vody. Konzistence zamíchaného těsta by měla být řidší, aby se kvásku…
Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut. Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke…
1) Do pekárny dáme 150ml vody, cukr, droždí, 60g žitné a 110g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce. 2) Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme…
Suroviny dáme do pekárne v poradí od tekutých po sypké, ak máme čerstvé droždie zamrazené, dávame ho s tekutinami, ak máme droždie čerstvé alebo sušené, dávame ho na…
Droždí rozmícháme s cukrem, vlahým mlékem a trochou mouky. Kvásek necháme vzejít. Do připravené mouky přidáme strouhaný sýr, vlahý tuk, kvásek, sůl a zaděláme těsto.…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní). Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…
Kvásek, vykvašený po 12 h, přidáme k ostatním surovinám a vymícháme těsto, které necháme nakynout (asi 2 hodiny). Pak opatrně a lehce propracujeme, na pomoučené desce…
Nastavení pekárny: Program Těsto Postup: V receptu není žádná tekutina, během hnětení cuketa pustí hodně vody, možná budeme muset naopak ještě dosypat mouku. Každý…
Uděláme kvásek: horké mléko, droždí a malinko cukru a necháme asi 5 minut kvasit. Mouku prosejeme do mísy přes síto, přidáme vanilkový cukr, cukr, potom kvásek, trochu…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký Já dávám nastavení Těsto:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (kvásek, asi hodinu po nakrmení, nahoru na mouku, mimo kvasnice) a použijeme program Celozrnný (nebo základní).
všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí. Chleba je prý…
(potřebných 200 g kvásku získáme smícháním 20 g kvásku, 90 g vody a 90 g žitné chlebové mouky, které necháme asi 12 hodin vykvasit – záleží na teplotě okolí) …
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Základní (možno i Kyprý).
Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté v míse necháme asi 12-14 hodin vykynout. Sušené houby uvaříme ve vodě, vodu slijeme a vychladlou použijeme do těsta.…
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Chlebík babičky Bé: připravíme si kvásek: 42 g kvasnic rozdrobíme do hrnečku, zasypeme kávovou lžičkou soli, kávovou lžičkou moučkového cukru a 5-ti kávovými lžičkami…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Zapnem…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51