Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní

cathleen Kuchařka:

Moučníky , Kynuté, Záviny, rolády 6 názorů

57

Suroviny

300 g vody
25 g oleje
3 lžičky cukru
1/2 rovné lžičky soli
300 g hladké mouky
200 g celozrnné mouky pšeničné
18-21 g droždí
Na potření:
100 g mletých škvarků
Náplň:
hrušková povidla
2-3 lžičky citronové šťávy
mleté perníčky (např.rumové)
kdo má rád, přidá mleté ořechy
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu celozrnnou mouku smícháme s vodou a necháme půl hodiny odpočinout.
    Pak přidáme všechny ostatní suroviny (droždí rozmíchané ve lžíci vody navíc), umícháme těsto a hned ho rozválíme.

  2. Potřeme mletými škvarky, složíme na třetiny jakoby do závinu a tento pak také složíme na třetiny – jako když děláme plundrové (překládané) těsto.
    Uložíme na 20-30 minut do lednice, pak znovu rozválíme a poskládáme a opět dáme kynout do lednice.

  3. Po těchto posledních 30 minutách kynutí těsto vytáhneme, rozválíme na plát, asi 1-1,5 cm vysoký a urovnáme na něj do dvou řad náplň podle fotografie.

  4. Těsto mezi náplněmi potřeme rozšlehaným vejcem. Jednu stranu plátu překlopíme přes náplń a stejně tak překlopíme i druhou stranu plátu přes druhou náplň.

  5. Těsto středem rozřízneme na dvě nohy závinu a spoje k sobě přimáčkneme, třeba vidličkou.
    Záviny přendáme na plech, necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-210°C/asi 25-30 minut – každá trouba ale peče maličko jinak).

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo