Domácí chléb s otrubami
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
(potřebných 200 g kvásku získáme smícháním 20 g kvásku, 90 g vody a 90 g žitné chlebové mouky, které necháme asi 12 hodin vykvasit – záleží na teplotě okolí) …
Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit.Zvolíme program Klasik. Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do…
Smícháme suroviny na rozkvas, vložíme do sklenice a necháme v teple ztrojnásobit objem.Celý rozkvas vložíme do robota a zalijeme vlažným mlékem (mléko nesmí být horké,…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…
Tradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak…
Milovníkům kváskování jistě přijde vhod recept na vafle z přebytků kvasu. Příprava je snadná a vafle jsou všeobecně oblíbené u dětí i dospělých. Kváskové vafle můžete…
Vše dáme do pečky v pořadí tekuté suroviny, pak sypké a zvolíme Základní program.
Smícháme sypké přísady, do směsi uděláme důlek, rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 min.zmladit droždí.Přidáme jogurt, olej a…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
Kvásek, mouku a vlažnou vodu smícháme, přikryjeme folií a dáme na 10 - 12 hodin na teplé místo. Chia, slunečnicová semínka a vločky zalijeme horkou vodou, zakryjeme…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
Program Těsto. Vyválet plát, potřela jsem kečupem, posypala strouhaným eidamem, nivou , půlkou hermelínu nakrájeného na kousky a asi ½ červené papriky nadrobno. Delší…
1) Do pekárny dáme 150ml vody, cukr, droždí, 60g žitné a 110g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce. 2) Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme…
Kvásek, vodu a mouku promícháme, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin odpočívat. Dýňová a slunečnicová semínka zalijeme vodou a necháme 10 - 12 hodin namočená.Chia…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop. Dáme na plech s…
Droždí rozmícháme s cukrem, vlahým mlékem a trochou mouky. Kvásek necháme vzejít. Do připravené mouky přidáme strouhaný sýr, vlahý tuk, kvásek, sůl a zaděláme těsto.…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní). Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…