Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvásek - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kváskový mazanec nebo vánočka

Kváskový mazanec nebo vánočka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…

Mili Li.

90 min

Jogurtové raženky

Jogurtové raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Smícháme sypké přísady, do směsi uděláme důlek, rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 min.zmladit droždí.Přidáme jogurt, olej a…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Suchary    Retro

Suchary Retro

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Ovesné kváskové dalamánky

Ovesné kváskové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h). Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Plněný chléb se sýrem

Plněný chléb se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Program Těsto. Vyválet plát, potřela jsem kečupem, posypala strouhaným eidamem, nivou , půlkou hermelínu nakrájeného na kousky a asi ½ červené papriky nadrobno. Delší…

Chléb pro dobrou náladu

Chléb pro dobrou náladu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop. Dáme na plech s…

Věnečky plněné masem

Věnečky plněné masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Droždí rozmícháme s cukrem, vlahým mlékem a trochou mouky. Kvásek necháme vzejít. Do připravené mouky přidáme strouhaný sýr, vlahý tuk, kvásek, sůl a zaděláme těsto.…

RubyRom

40 min

Rolovaný makový chlebíček

Rolovaný makový chlebíček

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mléko ohřejte, aby bylo teplé, ale aby nebylo horké. Droždí nadrobte do misky a smíchejte se lžící cukru. Když droždí povolí, přilijte asi ½ mléka a lžíci mouky,…

Vareniste.cz

85 min

1 2 3 4 5 6