Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvásek - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Domácí chléb s otrubami

Domácí chléb s otrubami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…

Pekáče

Pekáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Do mísy dáme mouku a přidáme kvásek. Postupně dáme vajíčko, olej a sůl. Když je třeba, tak i mléko nebo vlahou vodu.Těsto by mělo být lehce lepkavé. Prohněteme a…

Lump01

30 min

Koblihy pečené v troubě

Koblihy pečené v troubě

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak…

DomaJeDoma

105 min

Jogurtové raženky

Jogurtové raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Smícháme sypké přísady, do směsi uděláme důlek, rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 min.zmladit droždí.Přidáme jogurt, olej a…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Plněný chléb se sýrem

Plněný chléb se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Program Těsto. Vyválet plát, potřela jsem kečupem, posypala strouhaným eidamem, nivou , půlkou hermelínu nakrájeného na kousky a asi ½ červené papriky nadrobno. Delší…

Kváskové semínkové večky

Kváskové semínkové večky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kvásek, vodu a mouku promícháme, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin odpočívat. Dýňová a slunečnicová semínka zalijeme vodou a necháme 10 - 12 hodin namočená.Chia…

Chléb pro dobrou náladu

Chléb pro dobrou náladu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop. Dáme na plech s…

Věnečky plněné masem

Věnečky plněné masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Droždí rozmícháme s cukrem, vlahým mlékem a trochou mouky. Kvásek necháme vzejít. Do připravené mouky přidáme strouhaný sýr, vlahý tuk, kvásek, sůl a zaděláme těsto.…

RubyRom

40 min

1 2 3 4 5 6

Naposledy jste si prohlédli