Dýňové lívance
Recept ještě nebyl hodnocenDýně je typickou surovinou zejména na podzim. Připravit z ní můžeme třeba i skvělé nadýchané lívance. Na jejich základ je potřeba dýňové pyré, mouka, máslo a také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně je typickou surovinou zejména na podzim. Připravit z ní můžeme třeba i skvělé nadýchané lívance. Na jejich základ je potřeba dýňové pyré, mouka, máslo a také…
Malé muffiny jsou ideální svačinkou, nebo chuťovkou, jen tak do ruky. Neurazí ani při slavnějších příležitostech. Jejich variací existuje opravdu mnoho. Slané muffiny s…
Velice oblíbeným moučníkem, který nám připomene nedělní odpoledne u babičky, je bezesporu perník, který nádherně provoní kuchyň. Perník, spojený rybízovým džemem, s…
Šlehačkové řezy jsou jednoduché na přípravu a příjemně vás překvapí svou jemností. Upečené řezy polijeme smetanou, která se vsákne do moučníku a dodá mu vláčnost a…
Jednoduchý a vláčný koláč s kakaem a červeným rybízem je ideální letní dezert. Z pár surovin vykouzlíte rychlou dobrotu, která potěší ke kávě i jako sladká svačina.…
Tento cuketový koláč je velmi snadný. Všechny suroviny se pouze smíchají a nalijí na plech. Ovoce můžete zvolit podle chuti a aktuální sezóny. Vršek hotového koláče…
V misce smícháme vše sypké a najemno nastrouhanou mrkev. Přidáme vejce, olej, rum nebo aroma, med a sirup (dávám obojí, ale stačí med). Zředíme vodou podle potřeby -…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. KORPUS: všechny ingredience, mimo mouky s kypřícím práškem, dáme do mísy a šlehačem vyšleháme do pěny. Pak…
Olej s vodou přivedeme k varu, potom přidáme mouku s práškem do pečiva a stále mícháme. Až se vytvoří tuhé těsto, odstavíme z ohně a dáme vychladnout. Do vlažného těsta…
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny. V té době si ve vodní lázni…
V míse smícháme ingredience - cukr, mouku, kypříčí prášek, mák a sůl. V jiné míse rozšleháme vejce a přidáme k němu olej a mléko. Přidáme do sypké směsi a promícháme.…
Utřeme do pěny žloutky, máslo a cukr moučka. Dále přidáme nasekanou čokoládu, ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek, mouku, šlehačku a sníh z bílků. Pečeme zvolna.…
Z uvedených surovin ručně nebo v robotu vytvoříme drobenku. Dvě třetiny drobenky přendáme na plech s okrajem vyložený papírem na pečení, uhladíme a přitiskneme rukou…
Změklou Heru, žloutky, cukr, mouku s kypřícím práškem smícháme a rukama vypracujeme těsto, které dáme do lednice alespoň na půl hodiny odpočinout. V teplém mléce…
Připravíme pekáček. Na dno dáme pečící papír. Připravíme mísu. Při dělání plátů máme vždy stejný postup a to je, že vyšleháme vajíčko s cukrem do pěny, přimícháme…
Připravíme pekáček. Na dno dáme pečící papír. Připravíme mísu. Při dělání plátů máme vždy stejný postup a to je, že vyšleháme vajíčko s cukrem do pěny, přimícháme…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Mouku prosejeme, smícháme s práškem a cukrem, přidáme nastrouhané máslo a přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem (trošku vejce odlijeme na potření). Vypracujeme rychle…
Připravte k nedělní kávě vymazlený moučník inspirovaný tvorbou Ládi Hrušky. Nemusíte se s výsledkem pečení chlubit v televizi, ale pochvalu určitě sklidíte u domácího…
Sezóna jablek se chýlí ke konci a je potřeba je zpracovat. Zkuste tento výborný nedělní dezert. Na tmavém nízkém korpusu je osvěžující náplň doplněná lehkým, mírně…
Ostružiny zpestří moučník svou krásnou barvou a výraznou chutí. Zalijeme je lahodným žloutkovým krémem, který voní po mandlovém likéru, a díky smetaně je opravdu jemný.…
Tento výborný letní koláč na norský způsob připravíme ze tří plátů piškotového těsta, které potřeme borůvkovou marmeládou, nadýchanou šlehačkou a posypeme čerstvými…
Bábovka je velice oblíbeným a tradičním moučníkem české kuchyně. Existuje mnoho různých receptů. Jedním z nich je také tento na snadnou, ale chutnou bábovku. Ústřední…