Rychlá tomatová omáčka s čerstvými bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a asi půl minuty metlou mícháme. Pak přilijeme horkou vodu, sušený zeleninový vývar, skořici, oregano, rajský protlak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a asi půl minuty metlou mícháme. Pak přilijeme horkou vodu, sušený zeleninový vývar, skořici, oregano, rajský protlak,…
Na oleji zesklovatíme šalotku, přidáme česnek, osmažíme a vložíme nakrájené brambory.Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí brambor. Pak rozmixujeme.Libeček…
Šalvěj se jako koření nejvíce používá v italské, balkánské a francouzské kuchyni. Má silnou kořennou vůni a aromatickou nahořklou chuť. Můžeme ji použít při dušení a…
Veškerou zeleninu si očistíme. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák…
Veškerou zeleninu si očistíme. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák…
Fazole uvaříme ve vodě, vývaru s přidaným kořením, měly by být trošku ostřejší, nesolíme! Ještě se chvilku budou dusit, takže je na každém, jak moc je uvaří, někdo…
Fazole uvaříme ve vodě, vývaru s přidaným kořením, měly by být trošku ostřejší, nesolíme! Ještě se chvilku budou dusit, takže je na každém, jak moc je uvaří, někdo…
Tofu si dáme do mrazáku alespoň na hodinku, aby se nám lépe krájelo. Poté ho vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm tlusté).Mezi…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Velmi rychlou na přípravu a chutnou polévkou je tato kedlubnovka. Její základ tvoří ovesné vločky orestované s cibulí, ke kterým přidáme nastrouhanou kedlubnu. Spolu s…
Uvařte si perfektní krémovou jarní polévku, která je doslova plná čerstvých bylinek. Naleznete v ní libeček, pažitku, ale také kerblík, šťovík a řeřichu. Její chuť vás…
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. Do těsta přidáme zelené bylinky, díky kterým bude pěkně vonět. Chléb upečeme ve formě na…
Kuřecí polévky jsou vydatné, silné a skvěle pomáhají v boji s různými nemocemi. Polévka je plná chuti a šmrnc jí dodávají malé špenátové nočky. Pusťte se s chutí do její…
Rád bych tu přidal pár(nebo mnoho) receptů na vaření i pečení v troubě. Množství receptů bude záviset na mé "píli" a v neposlední řadě na ohlasech. Obecně se bude…
Do vody po uvařených chlupáčkách dáme prolisovaný česnek, libeček, majoránku, (kmín) a lžíci sádla. Dochutíme a případně zahustíme (ale zahuštění většinou není třeba)…
Nejprve si uděláme v misce těstíčko z vajec, česneku, smetany a bylinek, osolíme a dáme tolik mouky, abychom měli těstíčko tak akorát, rozšleháme ho a necháme odpočinout…
Maso si uvaříme vcelku den předem, ne úplně do měkka. Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli na menší kousky, studené maso si nakrájíme na čtverečky a když je cibulka…
Kuřecí maso osolíme a posypeme kořením. Pečivo nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a promícháme. Přidáme měkké máslo, bylinky, majoránku, nahrubo nastrouhanou cuketu…
Na náplň si našleháme tvaroh s vejci, přidáme nastrouhaný balkánský sýr, zjemníme smetanou a přidáme nakrájené bylinky a papriku. Umícháme těsto na palačinky a na oleji…
Na pánvi si na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme kostky masa, sůl a pepř a osmahneme téměř doměkka (maso pustí šťávu). Přidáme plátky očištěných žampionů a dodusíme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?
Retro vánoční cukroví: Sandokanovy oči, ledovky nebo tatranské řezy byly kdysi hity!
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí