Tortily se sójovým masem à la gyros, zeleninou a dipem

VilmaP. Kuchařka: VilmaP.

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 balení sójových nudliček
cibule, česnek
sůl, pepř
gyros koření, uzená paprika
libeček
Zelenina:
rajče, okurka, papriky, ledový salát
zakysaná smetana nebo bílý jogurt
tortily
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Sójové nudličky uvaříme dle návodu, poté scedíme, vymačkáme nadbytečnou vodu.
    Maso na chvíli naložíme do koření gyros, přidáme trochu oleje a dobře promícháme.
    Nudličky orestujeme na pánvi, můžeme do základu osmažit i cibuli a maso až pak.

  2. Zelenina dle libosti - ledový salát, okurku, rajče, žlutou papriku, půlku červené cibule, trochu soli.

  3. Dip 1 - zakysaná smetana (nebo bílý jogurt), česnek, sůl, pepř, libeček, tzatziky koření.
    Dip 2 - zakysaná smetana (nebo bílý jogurt), uzená paprika, sůl, česnek.

  4. Ohřáté tortily z trouby pomažeme dipem, dáme přiměřeně mix zeleniny, přidáme nudličky a zabalíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tortily se sójovým masem à la gyros, zeleninou a dipem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo