Rohlíky - křupavé i hebké
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto necháme vypracovat v domácí pekárně (ale leze i ručně). Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky a ty vyválíme na kulaté placky vysoké 5 mm.Placky potřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně (ale leze i ručně). Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky a ty vyválíme na kulaté placky vysoké 5 mm.Placky potřeme…
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáváme mléko, olej.Nakonec přidáme mouku smíchanou s rozemletým mákem. Jemnou směs nalijeme na plech vyložený…
Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce, řídké máslo, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta na vále tvoříme housky nebo rohlíky. Housky…
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto. Neděláme kvásek, jen kvasnice rozdrobíme a těsto necháme 30 min odpočinout. Můžeme těsto udělat i v pekárně na program…
10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti.Do hotového rozkvasu přidáme záparu a ostatní surroviny a umícháme těsto – není třeba…
Zajímavá kombinace máku a meruněk v kyprém moučníku vás dostane svou originální chutí. Zkuste si připravit tento skvělý koláč podle našeho receptu. Počítejte s tím, že…
Zajímavá kombinace máku a meruněk v kyprém moučníku vás dostane svou originální chutí. Zkuste si připravit tento skvělý koláč podle našeho receptu. Počítejte s tím, že…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
Celer oloupejte a omyjte. Oddělte asi 1/4, nakrájejte ji na silnější, asi centimetrové plátky a z těch poté postupně škrabkou po zahnuté části oškrábejte tenké plátky.…
Uvařené horké brambory rychle oloupeme, dáme na vál, válečkem rozmačkáme, zasypeme krupici a moukou, přidáme sůl, máslo a vejce, a vypracujeme rychle hladké těsto. Na…
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program těsto (pekárna na 1,5 kg). Z těsta pak děláme malé kuličky (2-2,5 cm), potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem…
Z mouky, strouhaného sýra, vloček másla, vajec a koření vypracujte křehké těsto. Těsto nechte 1 hod. odpočívat v chladničce.Pak těsto vyválejte na lehce pomoučeném válu…
Do mísy prosijeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalejeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme ostatní a zaděláme hladké těsto,které…
Na vál nasypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem, přidáme pokrájené změklé máslo a cukr. Směs prokrajujeme nožem, dokud se nezačnou tvořit drobné hrudky. Nožem je…
Mak prelejeme vriacou vodou, scedíme (cez gázu) a necháme oschnúť. Potom ho zomelieme.Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme mak, rum, mleté orechy a kôru.Do okrúhlej formy…
Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, okořeníme a dáme do pekáčku. Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Položíme na zeleninu do pekáčku, navrch ještě poklademe…
Ze surovin na těsto uděláme těsto, které dáme na chvilku do chladu, lépe se pak válí.Mezitím si připravíme náplň, je velice jednoduchá. Sýr nastrouháme na struhadle jako…
Tarhoňu opečeme při neustálém míchání na lžíci oleje a kousíčku másla do zlatova. Zalijeme vodou, lehce osolíme a vaříme na slabém hořáku asi 10 minut. Odstavíme,…
Utřeme žloutky s cukrem. Přidáme ostatní suroviny a vše třeme dohladka. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě. Poleva: mléko,…
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky si pripravíme kvások, ktorý pridáme do zmesy pozostávajúcej z múky, soli a oleja. Pridáme mlieko a vypracujeme hladké cesto.…
Tento recept jsem získala od své kamarádky Zdenky a proto se ráda podělím o dobrůtku. Dáme do domácí pekárny tak, jak jsou přísady psané, ale lze vše zadělat i ručně…
Vejce rozělíme na žloutky a bílky. Do bílků přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou.Do druhé misky dáme tvaroh (použila jsem jeden polotučný a jeden…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Karamelové burisonové hrudky se rozplývají na jazyku. Nejdůležitější je správně připravit karamel a pak nechat hrudky ztuhnout
Klasický okurkový salát podle ČSN: Typickou sladkokyselou chuť zajistí správný poměr vody, octa a cukru
První rande může totálně pokazit i špatně zvolené jídlo. Tabu by měly být nejen špagety a česnek