Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky - křupavé i hebké

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy v pekárně 2 hod, vytvarování + pečení 25 min

v pekárně 2 hod, vytvarování + pečení 25 min

3. 6. 2020 23:23

Suroviny

Porce: 18 menších rohlíků

Nutriční hodnoty

Energie14 594 kJ / 3 488 kcal
Bílkoviny67,38 g
Tuky166,97 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy381,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept byl otištěn v časopise Květy v r. 2000. Upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bofinka

4. 6. 2020 19:23

FHOBEY: A kolik jsi te kukuricne mouky dala?

MamlajdaD MamlajdaD

4. 6. 2020 18:03

FHOBEY: Děkuji za milý komentář. :-K:-8 No přidáním kukuřičné mouky jste nemohla nic zkazit, i já mám ráda kukuřičnou mouku! :-8 Přeji hodně zdaru a těším se, že sem budete přidávat i vy své recepty, když na svém novém dnešním profilu uvádíte, že jste kuchařka! :-):-K:-K:-K

FHOBEY FHOBEY

4. 6. 2020 17:44

Chutnalo akorát jsem tam dala kukuřičnou mouku:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 6. 2020 14:01

MamlajdaD: díky <3 Jde o to, že těsto neochutnáš tak, jako omáčku, kterou můžeš během výroby přisolit. Je fajn, žes to upravila :yes:

MamlajdaD MamlajdaD

4. 6. 2020 13:07

cathleen: Dík za dobrou otázku. ;-) Sůl přijde samosebou do těsta, ale množství (dala jsem jen zarovnanou lžičku soli) je spíš pro "nesoliče". :-8 Myslím, že to do receptu ještě dopíši, včetně toho, že rohlíky je dobré navrch posypat spolu se semínky trochou soli (nebo o něco navýšit to množství soli do těsta). Recept jsem vyzkoušela po určitých menších úpravách, spotřebovala jsem do něj alespoň zbytek vína, které mi tu už delší dobu stálo. Byla jsem zvědavá, jakéže tyhle rohlíky budou, a byla jsem moc mile překvapená, jak jsou dobré, těsto heboučké a povrch křupavý! :-D Moc zdravím! :-K:-K:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 6. 2020 09:44

Aničko, rohlíky mají být sladké nebo slané? Ta sůl v surovinách - přijde do těsta nebo posypat rohlíky před pečením:-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: víno bílé, máslo, vejce, sůl, mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, cukr, máslo, mák

TopRecepty.cz

Rohlíky - křupavé i hebké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox0A