Buchty Lucinka z domácí pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenIngrediencie vložíme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme program TĚSTO ( pekáreň ETA ). Po skončení programu cesto vyberieme z nádoby a rozdelíme na rovnaké kúsky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ingrediencie vložíme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme program TĚSTO ( pekáreň ETA ). Po skončení programu cesto vyberieme z nádoby a rozdelíme na rovnaké kúsky…
Večer smícháme v misce vločky s kokosem a mákem a zalijeme vodou - jen tak, aby byly všechny vločky namočené. Misku zakryjeme talířkem a obsah necháme při pokojové…
Nejdříve si nachystáme makovou náplň. Umletý mák vmícháme do vroucího mléka a necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme z bílku sníh. Poté do máku zamícháme žloutek a…
Nejdřív připravíme náplně.Mák jemně umeleme a za stálého míchání vsypeme do horkého mléka. Když mák zhoustne, přidáme cukr, piškoty, skořici, máslo, rum a vločky.Jablka…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme kyšku, olej a mouku smíchanou se sodou. Nakonec přidáme pomletý mák. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, a…
Všechny ingredience důkladně promícháme (neoddělujeme bílky na sníh - vše pěkně dohromady) Oloupané mandarinky / pomeranče pokrájíme na kostičky (napříč přes blanky,…
V míse smícháme ingredience - cukr, mouku, kypříčí prášek, mák a sůl. V jiné míse rozšleháme vejce a přidáme k němu olej a mléko. Přidáme do sypké směsi a promícháme.…
Všechny suroviny spolu jen smícháme a v zakryté míse necháme lehce nakynout – stačí na to 30-40 minut.Těsto vyškrábneme na pečící fólii na plechu, zlehka pomoučníme a…
Utřeme žloutky s cukrem. Přidáme ostatní suroviny a vše třeme dohladka. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě. Poleva: mléko,…
Těsto zaděláme a necháme 1 h. kynout. Uválíme kuličky, přendáme na pečíčí papír a ještě necháme 20 min. dokynout. Potřeme rozšleh. vejcem s grilovacím kořením a posypeme…
Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané,uzavřeme,zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.Po ukončení…
Smícháme vodu s pivem, přidáme droždí, rozmícháme a pomalu zapracujeme mouku, sůl, olej a promícháme v těsto, které necháme v teple vykynout asi 1 hodinu. Znovu…
Do hrnce dáme vařit vodu. Batáty nakrájíme na kostky cca 2-3cm velké a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme a necháme zchladnout. Znovu si dáme…
Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme žloutek a změklou Heru.Ze surovin zpracujeme těsto a necháme nejméně 2 hodiny vychladit.Mezitím z daných surovin smícháme…
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla. …
Do mísy dát mouku promíchanou se solí, udělat důlek, do něj rozdrobit droždí, přidat cukr, zalít částí vlažného mléka a nechat vzejít kvásek.Pak přidat ostatní přísady a…
Broskve scedime, nechame okapat a nakrajime na silnejsi platky. Stavu z broskvi svarime, cca 10 minut a nechame vychladnout.Olej, vejce a cukr uslehame. Pridame jogurt,…
V míse promícháme suché suroviny na těsto, přidáme vejce, podmáslí, olej a případně mandlové aroma. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.Dále si…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…
Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přidáme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby z ní šli tvořit šišky).Dáme vařit vodu, kterou osolíme a až voda…
10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti.Do hotového rozkvasu přidáme záparu a ostatní surroviny a umícháme těsto – není třeba…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …
Smícháním kvásku, vody a mouky připravíme rozkvas a necháme ho cca 12-14 hodin kvasit. Záleží na teplotě okolního prostředí i síle vašeho kvásku.K hotovému rozkvasu…