Slaný silvestrovský koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ trochu vlažného mlieka, cukru a droždia a 1 PL múky spravíme kvások, cca 30 minút necháme v teple. Masť roztopíme, zmiešame s olejom. Bryndzu zmiešame s kyslou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trochu vlažného mlieka, cukru a droždia a 1 PL múky spravíme kvások, cca 30 minút necháme v teple. Masť roztopíme, zmiešame s olejom. Bryndzu zmiešame s kyslou…
Ohřejeme si mléko s máslem. Všechny suroviny dáme do větší misky (pozor, nemusí se přidat všechna voda, aby těsto nebylo řídké, přidávejte postupně) a přidáme i…
Uděláme kvásek a necháme přikrytý v teple vzejít. Poté si do mísy dáme mouku, sůl, žloutek, máslo, citronovou kůru a muškátový oříšek a zamícháme. Poté přimícháme…
Do mísy nadrobíme kvasnice, přidáme 1 lžíci cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka.Z uvedeného množství odebereme 3 lžíce mouky, vše zamícháme a necháme vykynout (10…
Ve vlažném mléku s droždím a s trochou cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy a spolu s dalšími přísadami zpracujeme těsto. Necháme kynout.Pak těsto…
Z droždí a mléka připravíme kvásek, který necháme vykynout.Mezitím dáme do mísy hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, olej a a nakonec přidáme již vykynutý kvásek.Vypracujeme…
Brambory uvaříme v osolené vodě se solí a lžící sádla nebo másla do měkka.Pak slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, jako bychom dělali bramborovou kaši, ale bez mléka…
Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli, cukor a vyšľahala. Žĺtky som zmiešala a pridala všetky naraz k bielkom a len zamiešala. Múku s práškom do pečiva…
Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce, rozpuštěné máslo nebo Heru, sůl, mouku, oba cukry a droždí. Zapneme program těsto.Hotové těsto rozdělíme na dvanáct dílků…
Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva vody som odobrala 50 ml a pridala som k nej rozdrobené droždie a zasypala cukrom. Keď vykyslo,…
Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na pomoučeném vále silnější plát (cca 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme tyčky nebo delší obdélníky, nebo i jiné tvary.Rozkrájené těsto…
V misce rozmícháme kokos s rozpuštěným medem, vajíčkem a pokud se rozhodneme, lze i s kakaem.Těsto navrstvíme do silikonových nebo olejem postříkaných (olej ve spreji)…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme hladkou mouku, mák a nakonec lehce zašleháme vyšlehané bílky. Vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, dáme do vyhřáté trouby…
Mouku prosejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli.Vše zalijeme mlékem, přidáme mák, cukry a olej.Vmícháme rozinky, jablka, žloutky a vymícháme v hladké…
Rozválíme listové těsto, které potřeme rozšlehaným vajíčkem.Na těsto můžeme dát, co budeme chtít. Já jsem dala sůl a mák, toť vše. Místo toho můžeme přidat sůl,…
10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti.Do hotového rozkvasu přidáme záparu a ostatní surroviny a umícháme těsto – není třeba…
Rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.Vajcia vidličkou rozšľaháme s jogurtom, strúhanku zmiešame s makom a jemne nastrúhanou citrónovou kôrou.Rezne obalíme v múke,…
Z části vlažného mléka a droždí uděláme kvásek a necháme ho 10 minut odpočinout.Poté smícháme v robotu nebo ručně společně s kváskem i ostatní suroviny tj. mouku, sůl,…
Mák, tvaroh a ovoce je chutná kombinace. Kdo ji ještě nezkusil, má možnost. Stačí k tomu hotové listové těsto a připravit náplň. Skvělý moučník budete podávat do hodiny…
Domácí pečivo ze špaldové mouky je dobrota, kterou si můžete zlepšit den. Voňavý a křupavý rohlík bude chutnat k polévkám, salátům, uzeninám či sýrům. Nebo si ho…
Jestli upřednostňujete krémové dobroty, určitě vás potěšíme touto nadýchanou roládou s vůní perníčků. Je plněná pikantní marmeládou a lehkým máslovým krémem s vůní…
Listové těsto je ideální k přípravě slaného pečiva různých tvarů. Podle své šikovnosti můžeme tvořit rolády, které pak pokrájíme a pečeme jako šneky nebo balit do tvarů…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Perfektní křenovou omáčku zvládne i kuchařský amatér: Důležitá je kvalitní smetana a spousta řízného křenu
Legendární švestkový koláč z New York Times: Podle receptu z roku 1983 se jednoduše dělá a božsky chutná