Dýchánky (DlabemeZdrave)
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin o pokojové teplotě vypracujeme těsto, je třeba ho hníst alespoň 10min, aby se složky dobře spojily. Poté zabalíme do potravinové fólie a necháme přes…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin o pokojové teplotě vypracujeme těsto, je třeba ho hníst alespoň 10min, aby se složky dobře spojily. Poté zabalíme do potravinové fólie a necháme přes…
Strúhanku zmiešame s mandľami, soľou a korením.Zo špargle odrežeme zospodu asi 5 cm. Odrezky môžeme použiť na polievku.Potom špargľu obaľujeme v múke, rozšľahanom…
Máslo ušleháme s cukrem a s vanilínovým cukrem dohladka. Postupně po jednom přidáváme vejce.Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi a citrónovým aroma.Směs…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Nejprve si připravíme kvásek z trochy cukru, mouky, mléka a celého droždí. Necháme 10 - 15 minut odpočinout. V jiné míse smícháme mouky, cukry, 1 vejce, máslo,…
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky. Troubu rozehřejeme na…
Žloutky utřeme s oba cukry (krystalový,vanilkový) a bílky ušleháme zvlášť na tuhý sníh. Do žloutků jemně vmícháme nastrouhané brambory. Zvlášt si smícháme dětskou…
Hlavy žampionů očistíme, odřízneme nohy, potřeme olivovým olejem a lehce posolíme. Do misky si nastrouháme goudu a na kostičky nakrájíme nohy hub, plísňový sýr, sušená…
V druhé polovině podzimu pomyslně přijíždí svatý Martin na svém bílém koni a my chystáme svatomartinské posvícení. Neodmyslitelně k němu patří také sladká část hostiny,…
Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Rychlý, jednoduchý a zdravý recept na Vánoční fitness cukroví - rozpálit troubu na 150 ºC - všechny ingredience lehce vmíchat do sněhu - na plech vyložený pečícím…
Vše propracujeme ve vláčné těsto, a než uděláme náplň, dáme těsto na chvíli do lednice. Těsto rozválíme a vložíme do kulaté formy, přidáme jablečnou náplň a vše dáme…
Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v tekutině, vejce až na konec...). Vlijeme na připravený (vytřený a vysypaný plech) a…
Nejdříve mixérem smícháme máslo, cukr a vejce a potom přidáme rum, obě mouky smíchané s práškem do pečiva, špetku soli a citronovou kůru. Těsto nalijeme do vymazané…
Utřeme žloutky a cukr do husté pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva,kakao a nasekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme a…
Utřeme žloutky a cukr do husté pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva,kakao a nasekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme a…
Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce, rum, mouky s práškem a solí, mléko. Půlku těsta dáme do formy a rovnoměrně poklademe kopečky marmelády smíchanou s mandlemi, stěrkou…
Kuřecí plátky naklepeme a okořeníme „Zlatým kuřetem“. Nádivku si připravíme takto: anglickou slaninu a tvrdý sýr nakrájíme na malinké kostičky. Hermelín nastrouháme.K…
Meruňky nakrájíme nadrobno a spaříme vroucí vodou, protože většinou bývají sířené, tak abychom se síry zbavili. Pak necháme pořádně okapat.Do pekárny vložíme ingredience…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Jak na pravé řecké frappé? Spolumajitel taverny Konstantinos Panos prozradil svůj léty prověřený recept
9 nejlepších podzimních polévek pro zahřátí: Dáte si dýňovou, mrkvovou nebo cibulačku?
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý