Broskvový koláč se sněhovou čapkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté broskve, křehké těsto a nadýchaný sníh – to je kombinace, která z tohoto koláče dělá skutečnou lahůdku. Ideální moučník pro letní odpoledne, který vypadá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 216 kJ / 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnaté broskve, křehké těsto a nadýchaný sníh – to je kombinace, která z tohoto koláče dělá skutečnou lahůdku. Ideální moučník pro letní odpoledne, který vypadá…
Lehký tvarohový koláč vonící po vanilce vám zajisté přijde k chuti. Jeho příprava není nijak složitá a i díky názornému videu se vám vydaří na jedničku. Pokud navrch…
Dortová lízátka neboli cake pops jsou hitem posledních let. Při jejich zdobení můžeme popustit uzdu fantazii, lízátka mohou mít různé barvy, tvary i chutě. Podle tohoto…
Šťavnaté broskve, nadýchané jogurtové těsto a voňavá máslová drobenka – tento broskvový koláč je dokonalým letním moučníkem ke kávě i na piknik. Využijte sezónu broskví…
Pokud chcete připravit dezert, který není složitý, ale zaujme na první pohled, vyzkoušejte tento pohár. Lahodný krém z pudinku a tvarohu, piškoty promazané marmeládou a…
Křehký francouzský koláč s jablky, nádherně provoněný skořicí, zpříjemní první chladné podzimní dny. Koláč se v ústech krásně rozplyne a vykouzlí úsměv na tváři všem…
Slavný sachr dort co nejvíc podobný originálu je voňavý po čokoládě a vláčný. Poctivé suroviny a postup se vyplatí, vznikne slavnostní zákusek jedinečné chuti. Recept…
Na těsto si vyšleháme cca 10 minut, vejce a cukr do husté, bílé pěny. Ručně přimícháme mouku. Vlejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 17- 20…
Šťavnaté meruňky, voňavý marcipán a křupavé pistácie tvoří harmonické trio v tomto elegantním bezlepkovém koláči. Ideální pro slavnostní chvíle i běžné letní mlsání –…
V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme…
V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Upečeme…
Tento koláč z křehkého těsta a šťavnatých broskví je ideálním moučníkem pro letní dny. Kombinuje jemnou máslovou chuť s ovocnou svěžestí a potěší při nedělní kávě i na…
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl hodiny až 1 hodinu…
Jemná chuť dýně v kombinaci s voňavým perníkovým kořením vytváří nezapomenutelnou kombinaci, která provoní celý domov. Tato vláčná buchta s rumovou polevou skvěle chutná…
Listové těsto rozválíme a vykrajujeme čtverce (dělám je pomocí plastové dózy). Doprostřed pokládáme malé množství marmelády a překlápíme napůl. Vidličkou poté pořádně…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Během šlehání přidáváme postupně vodu po lžících.Do ušlehané směsi pomalu zamícháme vařečkou mouku s práškem. Z jablek lehce…
Troubu předehřejeme na 150st. a máslo vyndáme z ledničky, aby povolilo. Bílky ušleháme se špetkou soli a krupic.cukrem na tuhý sníh. Do sněhu postupně zašleháváme…
První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou…
Jednoduchý a vláčný, takový je tento skvělý kefírový makovec provoněný jablky, pečený v bábovkové formě. Meruňková marmeláda společně s pomerančovou šťávou dodají…
Vynikající linecký koláč s tvarohovou náplní a meruňkami si zamilujete od prvního sousta. Bohatá tvarohová náplň voní vanilkou a meruňky ji skvěle doplňují. Koláč vám…
Sacherův dort je jedna z nejznámějších kulinářských specialit Vídně. Jde o čokoládový dort potřený meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Originální recept je…
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí,…
Máslo nakrájíme na kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme oba cukry, sůl a třeme do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme tak dlouho, dokud nemáme…
Máslo nakrájíme na kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme oba cukry, sůl a třeme do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme tak dlouho, dokud nemáme…