Sýrová pomazánka SMRADLAVEC
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo, tavený sýr, rostlinné máslo, majonézu a koření vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný Romadůr a Nivu. Přilijeme smetanu a chviličku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo, tavený sýr, rostlinné máslo, majonézu a koření vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný Romadůr a Nivu. Přilijeme smetanu a chviličku…
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péct do rozehřáté trouby. Asi po 25 minutách kuře…
Tahle veganská verze vyniká výraznou houbovou chutí, jemnou strukturou a jednoduchou přípravou. Stačí pár surovin a několik minut, a na světě je lahodná pomazánka, která…
Všetky prísady vymiešame na hladkú nátierku. Necháme rozležať v chlade. Mažeme na chlieb.
Dáme si vařit 3 litry vody, dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku plátků do vody a vaříme…
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Rostlinné máslo, cukr, melasu a vanilkový extrakt šlehejte asi minutu šlehačem (či vidličkou), poté přidejte…
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy…
Krém: Jogurt, kešu a citronovou šťávu dejte co mixéru a dobře rozmixujte. Poté přidejte ostatní ingredience na krém a mixujte. Když je krém úplně hladký, nechte ho…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
Uvaříme pohanku s rýží, sojové maso v bezlepkovém bujónu. Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájený pórek, přidáme máslo a hodně nadrobno ředkvičky, přidáme…
Jednoduchý tip na to, jak efektně ozdobit často nevzhledné boky dortu. Jednoduše je oblepte těmito výbornými vanilkovo-grepovými sušenkami, převažte mašlí a je to.…
„Dortík - Piece of Cake“ je příběh o jednoduchosti a kráse každodenního života, který se ukrývá v něčem tak obyčejném, jako je kousek dortu. Film nebo příběh s tímto…
„Dortík - Piece of Cake“ je příběh o jednoduchosti a kráse každodenního života, který se ukrývá v něčem tak obyčejném, jako je kousek dortu. Film nebo příběh s tímto…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Dort: Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort a dvě větší formičky na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou. Mléko nalijte do hrnku, přidejte ocet a nechte cca 5…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte košíčky nebo pečícím papírem či dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Datle rozkrojte napůl a spolu s vodou a 1…
Dort: Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort a dvě větší formičky na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou. Mléko nalijte do hrnku, přidejte ocet a nechte cca 5…
Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Připravte drobenku: všechny ingredience smíchejte v…
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Šťavnaté broskve a lesní borůvky se snoubí s voňavým kořením a jemným těstem v dezertu, který je jako stvořený pro letní posezení na terase. Každé sousto přináší sladkou…
Viktoriin dort je lehký, svěží a okouzlující na pohled. Nadýchaný korpus s jemným kešu-kokosovým krémem a domácí jahodovou marmeládou, je bohatě zdobený šťavnatým letním…
Mrkev si oškrábeme škrabkou, nakrájíme na kolečka, popř. na půlkolečka. V hrnci si rozehřejeme máslo (cca 2 polévkové lžíce), přihodíme nadrobno pokrájenou cibulku a…
Mouku, sodu a sůl smícháme.Olej, cukr, mléko a rozmačkané banány prošleháme.Tekuté suroviny přilijeme k sypkým a dobře promícháme.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané…
Dno pekáče nebo litinového hrnce hustě poklademe plátky anglické slaniny. Uvaříme zvlášť osolené kysané zelí do poloměkka, scedíme ho, ale šťávu nevymačkáme. Zelí…